Hys selivanov coach 1112

20 juli 201209:05

Door Joep Meijsen

Hijs haalt Pek, Joly en Houkes

Den Haag versterkt de selectie met doelman Thomas Pek en de aanvallers Raphael Joly en Levi Houkes. Het trio is afkomstig van respectievelijk Herentals, Tilburg en Eindhoven.

Dat zegt voorzitter Rob Molenkamp van de businessclub van Den Haag in AD/Haagsche Courant. Alexander Selivanov keert ook terug, maar zal komend seizoen alleen nog in de bank staan bij de regerende bekerkampioen. Mogelijk keert John Gordon als enige import van afgelopen seizoen terug bij de club.

'Tony Demelinne en Jurryt Smid zijn naar Heerenveen gegaan, maar de rest blijft. Ook Joey Verreijen die in Amerika tijdens een try-out een goede indruk achterliet, maar geen contract kon afdwingen. Daarnaast komen Raphael Joly (Tilburg) en Levi Houkes (Eindhoven) de gelederen versterken. We gaan spelen met zes buitenlanders', aldus Molenkamp in de krant.

De club wil de selectie uitbreiden met drie verdedigers en twee aanvallers uit het buitenland. 'Daarvoor nemen we de tijd. Het aanbod is groot en we kiezen op ons gemak de beste spelers.'

Voor Raphael Joly wordt Den Haag zijn derde club in Nederland. Met 51 doelpunten in 44 wedstrijden was hij vorig jaar de meestscorende speler in de eredivisie. In totaal kwam hij tot 85 punten, waarmee hij de nummer vier was op de nationale topscorerslijst in punten. Joly debuteerde een jaar eerder in Nederland bij Nijmegen.

Levi Houkes keert na een uitstapje van een jaar in Eindhoven terug bij Den Haag, waarmee hij twee jaar geleden landskampioen werd. Bij Eindhoven produceerde de in Nijmegen geboren forward 19 goals en 42 assists in 44 wedstrijden.

De Slowaak Tomas Pek is een voormalig jeugdinternational voor zijn land en ooit gedraft voor de KHL. Hij slaagde er vorig seizoen niet in een basisplaats te veroveren in het team van Slovan Bratislava. Daarop verkaste hij naar Herentals, waar hij veel indruk maakte als doelman. Herentals hield zich vorig jaar prima staande in de North Sea Cup en won de Belgische dubbel.