Hys selivanov stare 0910

29 september 200900:00

Door Joep Meijsen

Hijs handhaaft 100%-score

Den Haag maakt vooralsnog zijn status als favoriet waar. De ploeg van Brian de Bruyn won ook de derde wedstrijd van de nog verse competitie. In de Uithof werd Eindhoven met 4-1 aan de kant gezet.

Aleksandr Selivanov had met een goal en twee assists een belangrijk aandeel in de overwinning van Den Haag. Helemaal zonder slag of stoot kwam deze overigens niet tot stand. Doelman Tim Knudsen moest regelmatig in actie komen om te voorkomen dat Kemphanen terug in de wedstrijd kon komen.

Selivanov keerde halverwege de eerste periode net terug van de strafbank toen hij in combinatie met Marcel Bruinsma zijn teamgenoot Andri Salomonson bediende voor de eerste goal van de wedstrijd. Het was de eerste competitietreffer voor de intussen 26-jarige aanvaller uit de eigen jeugdopleiding van Den Haag.

Vroeg in de tweede periode liep Akim Ramoul op tegen een straf voor high sticking. Toen scheidsrechter De Brabander vervolgens nog een straf tegen Kemphanen aangaf, sloeg Mike Lalonde zijn slag. De goaltjesdief uit Chetwynd in British Columbia werd bediend door Don Nichols en wederom Selivanov. De Russische sterspeler van de Haagse ploeg besliste de wedstrijd tien minuten later door zelf doel te treffen.

Marcel Bruinsma maakte er in de slotfase shorthanded zelfs nog 4-0 van, terwijl Bob Teunissen de Eindhovense eer redde. Voor Kemphanen was het de eerste nederlaag van het seizoen. Den Haag neemt de koppositie over. Het team van Leo van den Thillart mag vrijdag alweer aan de bak voor de uitwedstrijd in Tilburg.

Den Haag ontvangt op diezelfde avond Heerenveen in de Uithof. Voorlopig de laatste wedstrijd in het stadion, waar Holiday on Ice op bezoek komt en de komende periode onder meer de boarding compleet wordt vernieuwd. Voor twee thuiswedstrijden daarna wijkt de regerende landskampioen uit naar het Silverdome in Zoetermeer. Op 31 oktober is Geleen de eerste gast in de opgepimpte Uithof.