Hys bohac close 0809

27 september 200900:00

Hijs overtuigend langs Eaters

Den Haag scoorde zes goals op rij in de tweede periode onderweg naar een 2-9 overwinning in Geleen. Jan Bohac en Ronald Wurm scoorden ieder twee keer in deze ontmoeting.

Jan Bohac ontving afgelopen vrijdag nog zijn prijs als Player of the Month over de maand maart. De aanvaller van Den Haag verdiende zijn prijs vanwege zijn rol in de play-off-serie tegen Tilburg Trappers. Op zondag bracht hij zijn ploeg na zeven minuten op voorsprong in Geleen. Na straffen tegen Mike McRae en Sami Heinonen stonden de Hagenaren met twee man meer op het ijs. Mike Lalonde bereidde voor en Jan Bohac verzorgde de goal.

Den Haag liet op vrijdag tegen Nijmegen al zien te beschikken over een dodelijke powerplay, al stond topschutter Calle Johansson niet in de opstelling zondag. Geleen deed het goed door amper powerplays weg te geven, maar dat kon niet verhinderen dat het een doelpuntrijk duel werd vanuit het zicht van Den Haag. David Burgess bracht Eaters na elf minuten weliswaar nog langzij, maar Alexander Selivanov zorgde er met zijn eerste treffer voor Den Haag voor dat zijn team toch met een voorsprong kon gaan rusten.

In de tweede periode sloeg het team van Brian de Bruyn daarna een enorm gat. Achter elkaar troffen Jan Bohac, Don Nichols, Ronald Wurm, Jan-Jaap Natte, Victor Ignatjev en nogmaals Ronald Wurm doel. Het brede palet aan doelpuntenmakers verraadt de potentie van Hijs voor de komende jaargang. De wedstrijd was daarna natuurlijk beslist. Mike McRae pikte in het slothoofdstuk nog een goaltje mee namens Geleen, terwijl ook Brian Mullally zijn naam op het scoresheet wist te brengen.

Voor Den Haag opende Tim Knudsen, maar kreeg daarna Jonathan Jobin nog twintig minuten speeltijd. Bij Geleen kreeg Rowan Delil aan het eind van de tweede doorgang ruim vijf minuten speeltijd, alvorens Heinonen bij het begin van de slotperiode weer terugkeerde in het doel van Eaters.