Eaters martin fight 180114

14 februari 201423:04

Hijs schiet Eaters aan flarden

Den Haag boekte de hoogste score van het seizoen tot nu toe met een 18-1 overwinning op Geleen. Bij Eaters viel goalie Patrick Martin uit. Heerenveen haalde net de dubbele cijfers niet tegen Dordrecht, 9-4.

Het heeft niet eens veel zin om alle doelpuntenmakers op te schrijven van de wedstrijd tussen Den Haag en Geleen. Voor Eaters gebeurde na twintig minuten datgene waar men wellicht al een beetje bang voor was, een blessure voor doelman Patrick Martin. Sinds het onverwachte vertrek van Edward Noortman heeft Eaters geen Ă©chte back-up meer.

Jeugdgoalie Wouter van Leeuwen moest voor de leeuwen worden gegooid en incasseerde veertien goals in veertig minuten ijshockey. Raphael Joly scoorde vier keer en veel andere spelers van Den Haag maakten ook gebruik van de kansen. Opvallend waren de twee shorthanded goals in dezelfde powerplay tegen het slot van de tweede periode. Den Haag pakt de punten, Geleen zal hopen op een snel herstel van hun doelman.

In Heerenveen zagen zo'n duizend toeschouwers dat Flyers, dat afgelopen woensdag al bijna de dubbele cijfers haalde tegen Eindhoven, dat kunstje nog een keer herhaalde. Opnieuw negen doelpunten voor Flyers, terwijl Dordrecht tot vier kwam. Joey Oosterveld, Shawn Collymore, Tony Demelinne (2), Brock Matheson, Valentijn Bouten (2) en Kevin Nijland scoorden namens de Friezen. John Versteeg (2), Dion van 't Hof en Reinier Staats waren de succesvolle schutters voor Lions.