Den Haag generiek vlag

3 juli 201922:12

Door Joep Meijsen

Hijs trekt Canadese doelman Magnus aan

Cairox Hijs Hokij Den Haag heeft de 25-jarige Canadese doelman Brett Magnus aangetrokken. De goalie speelde de afgelopen vier jaar op het hoogste universiteitsniveau in de Verenigde Staten.

Magnus is bij Den Haag de opvolger van Tomislav Hrelja, met wie de club besloot niet verder te gaan. De doelman, geboren in Montreal, speelde eerder voor Powell River Kings in de BCHL en Nepean Raiders in de CCHL, twee lagere jeugdcompetities in Canada waar veel spelers in uitkomen die een ijshockeybeurs voor een Amerikaanse universiteit proberen te veroveren.

Hoofdcoach Chris Eimers is blij met de nieuwe doelman: 'We denken met Magnus ons team, ten opzichte van vorig seizoen, op deze cruciale positie te versterken. Zowel de feedback vanuit het College als vanuit Canada zijn positief. Daarnaast denk ik dat zijn stijl van keepen goed past bij onze offensief ingestelde manier van spelen.'

Brett Magnus is de vierde nieuwkomer in het team van Den Haag. Eerder nam de club al Björn Borgman en Stef Overweg over van Amsterdam en maakte Justin Evers de overstap vanuit Nijmegen.

Lees meer op de site van Cairox Hijs Hokij Den Haag >>>

Foto: Robert Bos