3 oktober 200900:00

Hijs wint ook in de Lichtstad

Den Haag kwam in Eindhoven vroeg in de wedstrijd achter te staan, maar maakte er uiteindelijk een ruime overwinning van. Mike Lalonde had drie goals voor Hijs in een 9-2 overwinning.

Eindhoven won vrijdag voor het eerst sinds de comeback in de eredivisie van Tilburg. Dat goede resultaat kreeg geen vervolg in de wedstrijd tegen Den Haag. De sterrenploeg uit de Hofstad kwam in de vierde minuut weliswaar op achterstand te staan, maar zette dit snel genoeg weer recht. In het tweede deel van de wedstrijd scoorde de ploeg daarna vijf goals op rij om het resultaat een stevig aanzien te geven.

Het was Jeff Winchester die Eindhoven op voorsprong bracht. De tweede seizoengoal voor de verdediger uit Dalhousie in de Canadese provincie New Brunswick. Luttele minuten later zorgde Jan-Jaap Natte voor de gelijkmaker, waarna Matt Korthuis er shorthanded 2-1 van maakte. De international heeft dit seizoen een plek gekregen in een lijn met Mike Lalonde en Aleksander Selivanov en profiteert daar optimaal van. De Nederlandse Canadees was tegen Eindhoven goed voor een goal en twee assists en heeft in zes wedstrijden alweer tien punten verzameld.

Twee treffers in een minuut nekten Eindhoven halverwege de wedstrijd. Eerst was het Mike Lalonde die profiteerde van voorbereidend werk van Selivanov, waarna 23 seconden later Jan-Jaap Natte zijn vierde goal van het nog prille seizoen binnenschoot. Ivy van den Heuvel gaf Eindhoven nog wat hoop, maar daarna was het louter Hijs wat de klok sloeg. Don Nichols, Jan Bohac, Mike Lalonde (2) en tenslotte Selivanov zelf zorgden voor de ruime zege.