Hijs uithof overzicht stadion 1011

26 oktober 201305:32

Door Joep Meijsen

Hijs wint ook van Eaters

Den Haag boekte vrijdagavond de tweede zege in drie dagen tijd. Alex Henry had twee goals en Tomas Pek een shutout in een 6-0 zege op Geleen.

De regerende landskampioenschap speelde afgelopen weekeinde drie wedstrijden in de Continental Cup en moest na thuiskomst al direct weer aan de slag in de competitie. Afgelopen woensdag werd al gewonnen in Dordrecht en vrijdag werd een zege geboekt op Geleen. Drie goals in de tweede periode beslisten de ontmoeting definitief in het voordeel van de formatie van Dave Hyrsky.

Alex Henry komt met een goede reputatie naar Nederland. De fysiek sterke verdediger was in Noord-Amerika jarenlang captain bij een team in de American Hockey League en kwam vorig seizoen nog uit in de DEG. Bij Dusseldorf had hij zijn contract kunnen verlengen, maar deed dat om prive-redenen niet. Daarop landde hij in Den Haag.

Een reputatie als een veelscorende verdediger heeft Henry echter niet. Tegen Geleen trof de 34-jarige Canadees twee keer doel, waarmee hij zijn totaal van de laatste twee seizoenen in Canada en Duitsland al heeft geëvenaar. Henry scoorde in de slotfase van de openingsperiode het eerst doelpunt en enkele minuten voor het einde van de tweede periode 4-0. Tussendoor hadden ook Tony Ras en Jordy van Oorschot al doel getroffen.

In de laatste periode wisten ook Alan van Bentem en Levi Houkes nog het net te vinden, waarmee de eindstand op 6-0 uitkwam. Zondag wacht Den Haag alweer de derde confrontatie met Tilburg dit seizoen en daarmee de belangrijkste uitdaging van deze week in de competitie. Eaters ontvangt zaterdag in eigen huis Herentals.