Kemphanen hilbert2 0809

6 februari 200900:00

Door Joep Meijsen

Hilbert blijft een Kemphaan

Eindhoven Kemphanen blijft werken aan de selectie voor volgend seizoen. Na doelman Matt Anthony is nu ook aanvaller Tyler Hilbert vastgelegd voor een tweede seizoen in Eindhoven.

Dat laat Kemphanen weten. Met twintig goals en 29 assists is Hilbert op dit moment de nummer twee van de topscorerslijst bij de Eindhovenaren. Kevin Galerno (66 punten) is de voornaamste schutter van de ploeg, die zich in het eerste seizoen terug op het hoogste niveau direct wist te plaatsen voor de play-offs. Volgend jaar wil Eindhoven de sprong wagen naar de topvier van de ranglijst.

‘Zowel op als buiten het ijs, profileert Tyler zich als een correcte persoonlijkheid en mag aldus gezien worden als een rolmodel voor onze jonge talenten. Juist op moeilijke momenten heeft Tyler bewezen de rust te kunnen bewaren en op het juiste moment kansen weten te benutten. Het terugkeren van een persoon als Tyler Hilbert, volgend seizoen, is zeer waardevol voor de verdere ontwikkeling van ons team en de verwezenlijking van onze toekomst doelstellingen', aldus Kees Retera, voorzitter van Eindhoven Kemphanen.

Eindhoven legde eerder doelman Matt Anthony al vast voor volgend jaar. Ook coach Leo van den Thillart en zijn broer en assistent Cornel hebben overeenstemming bereikt over contractverlenging. Zij zullen zelfs de komende twee jaar in de bank staan bij de ambitieuze ploeg.