26 maart 200600:00

Door Joep Meijsen

Hoofdsponsor bij Nijmegen

Nijmegen Emperors heeft overeenstemming bereikt met een hoofdsponsor voor het volgende seizoen. De naam van het bedrijf wordt echter voorlopig nog onder de pet gehouden. Dit betekent dat de kersverse landskampioen volgend jaar zeker zal uitkomen in de Eredivisie ijshockey.

Dat maakte voorzitter Emiel Verdonschot van Nijmegen Emperors zondagavond bekend tijdens de feestelijke huldiging van het kampioensteam in het Nijmeegse Triavium. Een kleine vijfhonderd fans kwamen naar het feestje om de achtste Nijmeegse landstitel te vieren.

Nijmegen Emperors speelde de afgelopen twee seizoenen zonder hoofdsponsor mee op het hoogste niveau. Het is voor het eerst in lange tijd dat een ploeg zonder naamsponsor de landstitel veroverd. 'De naam Emperors blijft gewoon behouden, maar er komt een naam voor te staan', zei Verdonschot tijdens de bijeenkomst.

Tientallen fans van Nijmegen maakten van de gelegenheid gebruik om met de kampioensbeker en verschillende spelers op de foto te gaan. Daarnaast werden de wedstrijdshirts van de kampioenswedstrijd geveild. Het shirt van topscorer TJ Caig bracht daarbij het meest in het laadje, duizend euro. Ook het shirt van Casper Swart was gewild, een anonieme bieder legde hiervoor vierhonderd euro op tafel.

Het feest voor Emperors is daarmee nog niet voorbij. De ploeg wordt dinsdagavond op het stadhuis gehuldigd door de Nijmeegse burgemeester.