16 juni 200600:00

Door Joep Meijsen

Hoofdsponsor bond failliet

De hoofdsponsor van de Nederlandse ijshockeybond, Tricorp Textiles, is failliet. Het bedrijf uit het Brabantse Rijen staat op dit moment onder leiding van een curator. Deze hoopt een doorstart te kunnen verwezenlijken.

Tricorp Textiles wordt meegesleept in het faillissement van zusterbedrijf Tricorp Industries in Oosterhout. Deze onderneming assembleerde videobanden. Deze markt is volledig ingestort door de opkomst van dvd's en harddiskrecorders. 'Industries was al aan het afbouwen maar had nog enkele grote opdrachten. Een hele grote klant, Emtech uit Frankrijk, is echter failliet gegaan. Industries had daar heel veel geld van tegoed', zegt curator Miel Maessen in het Brabants Dagblad.

Hij hoopt met Tricorp Textiles, dat in principe gezond was, een doorstart te maken. Daar hoopt ook de Nederlandse IJshockeybond op. Directeur Henk Hille: 'De Nederlandse IJshockey Bond maakt zich op dit moment nog geen zorgen over de sponsoring van Tricorp Workwear. Er ligt een driejarige overeenkomst en we gaan er vanuit dat daar gewoon aan voldaan kan worden. We hebben nu te maken met een curator en krijgen geen 100% toezeggingen. Maar de berichten stemmen ons positief.'

De doorstart zou de oplossing bieden. 'Er wordt gesproken over een doorstart en dan gaan alle huidige activa en passiva over naar de nieuwe constructie. En daaronder valt ook onze doorlopende sponsorovereenkomst', aldus Hille tegenover IJshockey.com.

Tricorp Workwear is ruim een jaar hoofdsponsor van de Nederlandse IJshockeybond. Als zodanig was het logo onder meer aanwezig op de shirts van de nationale ploeg en op de boarding van teams uit de eredivisie. Daarnaast is de organisator naamgever van verschillende competities in Nederland. Welk bedrag met de sponsoring gemoeid is, is niet bekendgemaakt. Het was voor het eerst sinds halverwege de jaren negentig dat de NIJB over een hoofdsponsor beschikte.