11 januari 200500:00

Door Joep Meijsen

Hoogsteen terug bij A'dam

De selectie van de Amsterdam Bulldogs begint steeds meer vorm te krijgen. Na het debuut van Karl Dykhuis afgelopen vrijdag, maakt aanvaller Kevin Hoogsteen vanaf heden weer deel uit van de selectie van Ron Berteling. Hoogsteen speelt dit weekeinde al mee tijdens het bekerweekend.

Dat heeft Amsterdam gemeld. Voor het seizoen was al gemeld dat Kevin Hoogsteen na de kerst weer in Amsterdam zou opduiken. In Amsterdam gingen afgelopen weekeinde ook geruchten over de terugkeer van David Hoogsteen, maar deze zijn vooralsnog onbevestigd.

Kevin Hoogsteen kwam vorig seizoen in 42 wedstrijden tot 71 punten voor Amsterdam. Daarmee was hij de nummer vijf op de topscorerslijst van de hoofdstedelijke bekerwinnaar een landskampioen. Voor Hoogsteen wordt het zijn derde seizoen in Amsterdamse dienst en zijn vierde in de Nederlandse competitie.

Hoogsteen debuteerde in 2001/2002 bij Nijmegen Tigers. Daarvoor was hij actief in de tweede Bundesliga in Duitsland en in de Italiaanse competitie. Zijn voornaamste opleiding kreeg hij bij de Universiteit van Noord-Dakota. Hoogsteen speelde dit seizoen nog geen competitie, maar was wel met het Nederlands team actief tijdens het Olympische kwalificatietoernooi in Nowy Targ.

De gedecimeerde selectie van Amsterdam krijgt door de toevoeging van Hoogsteen een weer wat meer volwaardige invulling. De afgelopen weken acteerde Amsterdam met maximaal twee lijnen.