Kemphanen vs trappers 241014

25 oktober 201422:51

Door Joep Meijsen

Hyc klimt naar tweede plaats

Herentals won de uitwedstrijd in Heerenveen, waardoor de ploeg naar de tweede plaats op de ranglijst klimt. Kemphanen hield tot halverwege de wedstrijd stand tegen Tilburg, maar verloor uiteindelijk toch nog met 1-5.

Heerenveen - Herentals
Flyers begon de wedstrijd met Sjoerd Idzenga als starter en liep na zeven minuten tegen straffen op voor Marco Postma en Dax van de Velden. Met twee man meer op het ijs sloeg verdediger Trevor Hunt zijn slag voor het openingsdoelpunt. Voor meer dan duizend toeschouwers was het Nick Prockow die zijn ploeg in de tweede periode verder op sleeptouw nam. De ers.

De Friezen krijgen zondag in Geleen kans zich te herstellen. Herentals ontvangt in eigen stadion Eindhoven.

Eindhoven - Tilburg
Eindhoven doet op het ijs veel positiefs tot nu toe dit seizoen, maar staat nog altijd met lege handen. Wat routine zou de ploeg wellicht over de streep kunnen helpen, maar met twee van de drie imports naar huis is daar vooralsnog geen zicht op. Andy Contois is de overgebleven buitenlander, maar hij ontbrak ook tegen Tilburg op het scoreformulier.

Oud-Kemphanen-goalie Deniz Mollen kreeg van coach Gardner de start bij Trappers, Mike Beeren blijft de eerste doelman bij Eindhoven. Het was een oud-speler van Tilburg, Ritchie van Hulten, die Kemphanen na elf minuten spelen op voorsprong bracht. Daar schrok de ploeg misschien zelf wel dusdanig van dat het negentien seconden later alweer gelijk was via Jurryt Smid.

Die score bleef daarna echter lang op het scorebord staan. Uiteindelijk liep Trappers echter toch nog uit naar een relatief comfortabele overwinning, de zevende zege op rij in de competitie en Ron Bertelingschaal. Kris Hogg brak de wedstrijd halverwege open, terwijl ook Mickey Bastings in de tweede periode tot scoren kwam. In de slotperiode voegden Jordy van Oorschot en Ivy van den Heuvel hier nog goals aan toe, waardoor de eindstand op 1-5 uitkwam.

Tilburg komt woensdagavond weer in actie. Dan staat de uitwedstrijd in Heerenveen op het programma. Kemphanen brengt zondag een bezoek aan Herentals.