Hys gordon stare 1112

25 februari 201222:54

HYS boekt monsterzege op Friesland

HYS Den Haag won thuis eenvoudig met 13-3 van Friesland Flyers. De Hagenaars nemen door de winst weer de eerste plek over van Tilburg Trappers. In Eindhoven won Geleen met 5-6 van Kemphanen.

HYS Den Haag - Friesland Flyers

De Uithof was met 1000 toeschouwers goed gevuld voor de ongelijke strijd tussen Den Haag en Friesland. De thuisploeg greep binnen zeven minuten een 2-0 voorsprong via goals van Jan-Jaap Natte en John Gordon.

Na acht minuten spelen moest Friesland noodgedwongen wisselen van goalie. Martijn Oosterwijk verliet geblesseerd het ijs, zodat Sjoerd Idzenga het seizoen mocht afsluiten. Voor Oosterwijk was de blessure een vervelende einde van een uitstekend seizoen. De jonge goalie brak definitief door en is daarmee kandidaat om mee te gaan naar het WK in Polen met het nationale team.

Idzenga beleefde geen fijne avond. Den Haag was veel te sterk voor het jonge team van Flyers waardoor er voor Idzenga geen houden aan was. Aan Haagse zijde wisten Marco Postma, John Gordon en Alexander Selivanov allen tweemaal te scoren. Uiteindelijk werd het 13-3 voor Den Haag, zodat de ploeg weinig energie hoefde te verspelen.

Zondagavond wacht de beslissende wedstrijd in en tegen Tilburg, met als inzet de eerste plek in de poule. De wedstrijd in Stappegoor begint om 19.00 uur. Twee dagen later volgt de finale om de NSC-cup tegen Geleen.

Eindhoven Kemphanen - Eaters Geleen

In Eindhoven was de ontmoeting tussen Eindhoven en Geleen een stuk spannender ook al stond er niets meer op het spel voor beide ploegen. Na een doelpuntrijke eerste periode ging Eindhoven met een 3-2 voorsprong richting de kleedkamer. Kevin Bruijsten scoorde tweemaal voor Kemphanen.

Na de pauze bouwde Eindhoven de voorsprong uit. Chris Eimers had aan het begin van de tweede periode Rowan Delil gebracht als vervanger van Sami Heinonen. Delil zag eerst Ian McDonald de stand op 3-3 brengen. Lang kon Geleen niet genieten van de gelijke stand. Bob Teunissen scoorde rap de 4-3, waarna Paul Vincent vlak voor het einde van de periode er 5-3 van maakte.

Geleen gaf de strijd niet zomaar gewonnen. In de derde periode kwam de finalist van de North Sea Cup op gelijke hoogte na doelpunten van Shawn Collymore en Lars van Sloun. Na zestig minuten stond de 5-5 nog steeds op het scorebord waardoor overtime nodig was. Ryan Burkhoulder scoorde na 63 seconden in overtime de winnende treffer.

Voor Eindhoven zit het reguliere seizoen erop. Morgenavond weet de ploeg van Tommie Hartogs wie de tegenstander zal zijn in de halve finale. Geleen speelt dinsdag de finale om de North Sea Cup in Den Haag. Morgen moet Eaters echter ook nog aan de bak in de thuiswedstrijd tegen Amsterdam.