NSC 2012 hys viert

29 februari 201200:33

HYS wint ook tweede editie NSC

HYS Den Haag heeft in eigen huis ook de tweede editie van de North Sea Cup gewonnen. De Hagenaars versloegen Eaters Geleen met 6-3. Marco Postma scoorde tweemaal en gaf twee assists.

ters Geleen maakte het Den Haag iets meer dan veertig minuten erg lastig. Daarna was de pijp leeg aan Limburgse zijde en liep Den Haag uit naar de 6-3 zege. In een sfeervolle maar lang niet uitverkochte Uithof, begonnen de bezoekers sterk aan de ontmoeting. Het duo Ian McDonald en Lars van Sloun waren in deze fase de absolute uitblinkers. Lars van Sloun: 'Vooral de eerste tien minuten domineerden we de wedstrijd. Daarna konden we goed in het spoor blijven van Den Haag. Helaas scoorden zij tweemaal op een cruciaal moment.'

Na bijna twaalf minuten spelen viel de openingstreffer. Ian McDonald stuurde met een fraaie lichaamsbeweging de Haagse verdediging voor de derde keer het bos in. In eerste instantie wist Imrich Petrik nog te redden maar de rebound was voor Lars van Sloun: 0-1.

Lang kon Geleen niet genieten van de voorsprong. Twee minuten later scoorde John Gordon de gelijkmaker tijdens de eerste volledige Haagse powerplay. Op kenmerkende wijze schoot Gordon de puck snoeihard in de rechterbovenhoek en liet daarmee zelfs Sami Heinonen kansloos. In de laatste minuut van de eerste periode deelde Den Haag een gevoelige tik uit. Marco Postma rondde een Haagse breakaway af en verschalkte Heinonen: 2-1.

Aan het begin van de tweede periode leek Den Haag op jacht naar de 3-1 te gaan. Heinonen moest een aantal keren in actie komen op schoten van Tony Demelinne en Alexander Selivanov. Toch lag na drie minuten spelen de puck aan de andere kant in het net. Lars van Sloun scoorde zijn tweede van de avond door Petrik van dichtbij te kloppen.

Net als in de eerste periode sloeg Den Haag weer toe in de slotminuut. Wederom was het Marco Postma die de trekker overhaalde. De aanvaller kreeg net wat teveel tijd en ruimte en verraste Heinonen met een afstandsschot. Van Sloun: 'Zij scoren tweemaal in de laatste minuut van de periode en dat maakte het nog moeilijker. Met zo'n late goal ga je toch met een ander gevoel de kleedkamer in. De derde periode zou al moeilijk worden met een 2-2 gelijke stand. Door deze goal moesten we nog meer gaan knokken en dat zat er niet meer in.'

Geleen begon nog met goede moed aan de derde periode. Toch bleek al gauw dat de meeste krachten waren weggevloeid bij Geleen. In de 48e minuut vergrootte Jan-Jaap natte de marge naar twee doelpunten. Op aangeven van Postma rondde Natte prima af door Heinonen op fraaie wijze te omspelen. De goal van Natte leek op een vroegtijdige beslissing maar drie minuten later volgde nog een laatste stuiptrekking van Geleen. Na handig werk van Jeffrey Mens, zorgde Shawn Collymore voor de aansluitingstreffer.

Een slotoffensief bleef uit en vier minuten voor tijd gooide Tony Demelinne de wedstrijd definitief in het slot door de 5-3 te scoren. In de 59e minuut bepaalde T.J. Caig met een empty netter de eindstand op 6-3.

Marco Postma speelde een belangrijke rol aan Haagse zijde. De Fries was met twee goals en twee assists de man van de wedstrijd. Postma zelf bleef nuchter na afloop: 'Het ging lekker, laten we het daar op houden. Ik ben vooral heel trots op dit team. We hebben een hele zware serie achter de rug waarin we elke wedstrijd moesten winnen met als slotstuk de winst afgelopen zondag in Tilburg. Het verschil vanavond tussen beide ploegen is toch de breedte van de selectie. Bij Geleen komt het gevaar toch vooral van de eerste lijn, wij hebben net wat meer mensen die een wedstrijd kunnen beslissen. Zondag waren Caig, Selivanov en Gordon doorslaggevend en vanavond was mijn lijn met Natte en Demelinne op dreef.'