18 mei 200500:00

Door [email protected]

Ice Aliens willen Visschers

Nijmegen Emperors captain Marc Visschers staat in de belangstelling van een Duits Oberliga team. Scouts van de Ratinger Ice Aliens benaderden de verdediger van het nationaal team en de Emperors afgelopen maand tijdens het WK voor B-landen in Eindhoven.

'Er is inderdaad contact geweest', bevestigt Visschers aan ijshockey.com. 'Ik ben inmiddels ook al op gesprek geweest in Ratingen en het ziet er veelbelovend uit. Maar op dit moment heb ik nog niets getekend.'

'Vanzelfsprekend was ik blij verrast toen ik werd benaderd. De scouts hebben een aantal wedstrijden bekeken tijdens het WK en waren geĂŻnteresseerd in mij en nog een andere verdediger van het Nederlands team.'

'Ice Aliens coach Udo Schmid heeft recentelijk voor twee jaar bijgetekend en is momenteel bezig een solide team samen te stellen. Komend seizoen verandert er veel in de Oberliga en Schmid wil er klaar voor zijn.'

Het Duitse eishockey.info meldde vorige week al dat de Duitse Oberliga Noord en Oberliga Zuid worden samengevoegd tot een landelijke Oberliga competitie. In 2005/06 zullen alle huidige Oberliga teams nog meespelen, maar in 2006/07 zullen daarvan nog maar 14 teams over zijn. De overige teams worden onderverdeeld in regionale competities. Ratingen is vastbesloten dan Ă©Ă©n van de 14 Oberliga teams te zijn.

Marc Visschers stond afgelopen jaar aan de basis van de Nijmeegse terugkeer op het hoogste niveau. Samen met Alexander Jacobs zette hij een overwegend jong team op het ijs, dat direct aardig mee kon draaien in de Eredivisie.

'Alexander (Jacobs) weet al sinds het WK van de contacten', zegt Visschers. 'Het is natuurlijk jammer dat ik dan Nijmegen moet verlaten, maar het is voor mij een fantastische kans om in het buitenland aan de slag te kunnen.

Voor de 31-jarige Nijmegenaar zou een contract bij de Aliens het eerste buitenlandse avontuur van zijn carriere zijn. Visschers speelde het gros van zijn loopbaan in Nijmegen, maar had ook uitstapjes naar Amsterdam en Geleen. In het seizoen 2003/04 maakte de geboren Nijmegenaar de switch van aanval naar verdediging. Visschers verwacht in de komende weken uitsluitsel van de Duitsers.