22 september 200600:00

Door Joep Meijsen

IJshockey mist subsidie

Het Nederlandse ijshockey komt niet in aanmerking voor extra subsidie van NOCNSF in de aanloop naar de komende Winterspelen. De sportkoepel investeert de komende jaren fors in shorttrack, curling en bobslee om bij deze sporten succes te boeken.

Dat melden verschillende websites. Hij ijshockey in Nederland maakt volgens technisch directeur Charles van Commenée nauwelijks een kans om zich voor de spelen in Vancouver te kwalificeren. je kunt ook extra in ijshockey investeren, maar we hebben in nederland simpelweg geen sterke competitie zoals elders in de wereld. die hebben we wel nodig om echt goed te worden', zei hij tijdens een presentatie op Papendal.

In de richting van de vorige Winterspelen werd Nederland nog wel extra ondersteund door NOCNSF. De missie tot kwalificatie sneuvelde toen in het Poolse Nowy Targ. Nederland hield wel Litouwen en Kroatië achter zich, maar verloor de beslissende wedstrijd van het gastland. Polen werd overigens een ronde later uitgeschakeld.

De eerste en vooralsnog laatste keer dat het Nederlands team deelnam aan de Olympische Spelen was in 1980 in Lake Placid. De ijshockeyploeg vormde toen de basis van de grootste Nederlandse delegatie ooit bij de Winterspelen.