Emperors kampioensfoto 0506

3 augustus 200600:00

Door Joep Meijsen

IJshockey Vakantiedienst

De zomervakanties zijn in volle gang. Normaal een rustige tijd in de Nederlandse ijshockeywereld. Dit jaar is dat echter anders, het is een bijzonder hectische periode. Voor wie het nieuws allemaal niet zo heeft bijgehouden, volgt hieronder de IJshockey.com Vakantiedienst. Een snelle update van het nieuws van de afgelopen weken.

Het opvallendste nieuws komt natuurlijk uit Heerenveen. De Flyers willen komend seizoen in de Eerste Divisie gaan spelen. Aanleiding is ontevredenheid over de manier waarop een plan voor de toekomst is ontvangen. Intussen is een actie op gang om te proberen de Flyers alsnog te behouden voor de Eredivisie. De overige clubs zoeken naar een oplossing. Inmiddels lijken de ergste zorgen geweken. Volgens voorzitter Jan de Greef van de Nederlandse IJshockey Bond blijft Flyers in principe in de Eredivisie. Komende donderdag volgt overleg tussen de clubs.

De drukste club in de afgelopen weken is Den Haag geweest. De club heeft de financiën voor het komende seizoen zo goed als rond en is druk bezig met de samenstelling van de selectie. Van andere clubs in Nederland komen Jan Jaap Natte, Martijn Maghielse, Bas de Haan en Tony Demelinne over. Daarnaast zijn de imports Matt Armstrong, Brian Dillon, Chase Gallagher , Matt Moore , John Gurskis en Lou DiMasi aan de selectie toegevoegd. De coach van de Wolves is het komend seizoen de in Nijmegen succesvolle Alexander Jacobs. Nijmegen heeft het Scandinavische contigent nog wat uitgebreid. De Finse doelpuntenmaker Kim Korhonen tekende een contract voor een seizoen. Geleen haalde de Canadees Steve Farrer, terwijl Brad McDonald voor een tweede seizoen terugkeert in Glanerbrook. Eerder al werden de doelmannen Casper Swart en Frank Novello aangetrokken.

Amsterdam trok de Nijmeegse aanvaller Eric Hoogvliets aan, terwijl Leo van den Thillart heeft besloten er nog een seizoen aan vast te plakken. Ook international Jordy van Oorschot koos voor Amsterdam, hij is afkomstig van Den Haag. Verschillende vorig jaar in Nederland actieve spelers hebben onderdak bij andere clubs gevonden. Kevin Young van Nijmegen speelt volgend seizoen bij de Stingrays in Engeland, terwijl Matt Tremblay van Groningen het in Knoxville gaat proberen.