Divers camera generiek

15 januari 201000:00

Door Joep Meijsen

IJshockey verhuist naar RTL7

Het Nederlandse ijshockey komt dit jaar toch gewoon op televisie. De uitzendingen verhuizen echter van SBS6 naar RTL7.

Dat zegt Danny Micola, bestuurslid van IJshockey Belangen Eredivisie (IJBE) en Heerenveen Flyers tegen IJshockey.com. Ook het uitzendtijdstip verandert. De uitzendingen zijn wekelijks op zaterdagmiddag om 16.00 uur te zien met een herhaling op zondagmorgen. De opzet van de programma's blijft ongeveer hetzelfde als afgelopen jaar bij SBS.

Daarmee is er op de valreep toch nog een overeenkomst bereikt. Vorige week leek de kans op voorzetting van het televisieproject nog verkeken toen bleek dat verschillende clubs niet bij konden of wilden dragen aan de financiering. Te elfder ure is alsnog een oplossing gevonden, waarbij alle clubs meedoen met het project. De verhuizing naar RTL is onderdeel van de oplossing.

Eyeworks blijft de uitzendingen produceren, waarbij de eerste uitzending op zaterdag 30 januari zal worden uitgezonden. Dit betekent dat de uitzendingen zullen bestaan uit een combinatie van vrijdagwedstrijden en ontmoetingen uit het weekeinde ervoor. Er worden in totaal dit seizoen tien uitzendingen gemaakt, net zo veel als afgelopen jaar.