Wcu18 thialf fisheye

20 december 201807:39

Door Joep Meijsen

Ijshockeyhal Flyers blijft vooralsnog dicht

Heerenveen kan vooralsnog niet terecht in de eigen hal. De resultaten van een stabiliteitstest van afgelopen dinsdag zijn niet positief, waardoor in Friesland nu gevreesd wordt dat de ijshockeyhal mogelijk helemaal de deuren niet meer zal openen.

Burgemeester Tjeerd van der Zwan van Heereveen spreekt in Leeuwarder Courant over 'een flinke tegenvaller'. Komende vrijdag moet meer duidelijkheid ontstaan over de situatie rond Thialf. Volgens de krant zijn er nu nog twee scenario's, herstelwerkzaamheden die enkele weken tot maanden gaan duren of werkzaamheden die dusdanig veel langer duren dat de hal helemaal niet meer open gaat.

Beide scenario's zouden het ijshockey in Heerenveen snoeihard raken. Voorzitter Henk Hoekstra van de club noemt de uitkomst van de stabiliteitsproef dan ook 'waardeloos'. Mogelijk krijgt het ijshockey in Heerenveen financiële steun van gemeente en Thialf om door deze moeilijke periode heen te kunnen. 'Ik kan me daar iets bij voorstellen. Maar laten we eerst vrijdag afwachten, dan komt er meer duidelijkheid over wat er precies moet gebeuren aan de hal', aldus de burgemeester in de krant.

Delen