15 december 200500:00

Door Joep Meijsen

Indeling bekerstrijd helder

Tilburg Trappers boekte woensdagavond een simpele 2-7 zege in Amsterdam. Hierdoor is de indeling van de halve finales voor de beker helder. Heerenveen ontmoet Amsterdam, terwijl Tilburg het op mag nemen tegen Geleen.

Daarbij hebben Heerenveen en Tilburg het thuisvoordeel. Voor de Brabanders was de zege een opluchting na twee nederlagen afgelopen weekeinde. Doug Stienstra tekende voor twee goals en twee assists, John Versteeg had vier assists, Dave Iannazzo twee goals en een assist, terwijl Jeff Trembecky twee keer scoorde.

De overige treffers in de ontmoeting kwamen op naam van Lamonte Polet, Marcel Kars (Amsterdam) en Peter van Biezen (Tilburg). Opmerkelijk was dat scheidsrechter De Brabander geen enkele strafminuut hoefde uit te delen aan Amsterdam, terwijl de schade voor Trappers beperkt bleef tot acht minuten.


Het betrof de wedstrijd die enkele weken geleden gespeeld had moeten worden. Toen kon Tilburg echter vanwege de enorme verkeerschaos door het plotseling invallende winterweer Amsterdam niet bereiken. De hoofdstedelingen hadden vorige week met een zege in Den Haag al hun plaatsing voor de halve finales vastgesteld.

De halve finales van de beker worden gespeeld in een best-of-three format, gevolgd door een finale in januari in Eindhoven. De eerste wedstrijden worden waarschijnlijk op 21 december (Heerenveen - Amsterdam) en 23 december (Tilburg - Geleen) gespeeld.