8 februari 200600:00

Door Remco

Indeling play-offs bekend

Zoals gewoonlijk waren er dit weekeinde weer veel goals te bewonderen in de Eerste Divisie. Helaas ontbrak de spanning wel bij de wedstrijden. Zoetermeer en Tilburg boekten monsterzeges op Eindhoven en Geleen terwijl Groningen eenvoudig de topper tegen Zoetermeer won.

Tilburg  Geleen 15-0 ( 3-0, 5-0, 7-0)

Het seizoen zit er gelukkig bijna op voor Geleen. Volgend weekend spelen de Limburgers nog tegen Eindhoven en Dordrecht, dus wellicht was de nederlaag tegen Tilburg de laatste oorwassing van dit seizoen.

Tilburg wist vrijdagavond het aantal van 15 goals te bereiken. Ondanks deze overwinning is de derde plek definitief niet meer haalbaar voor de Tilburgers. Het gat met Zoetermeer bedraagt vier punten met nog Ă©Ă©n wedstrijd te gaan.

Joep Andries was met drie goals en twee assists de topscorer. Deze titel moest Andries echter wel delen met Ivy van den Heuvel die goed was voor twee goals en drie assists.

Zoetermeer  Eindhoven 15-3 ( 2-0, 6-2, 7-1)

Zoetermeer stelde de derde plek veilig door in het Silverdome te winnen van Eindhoven. Ondanks de goede prestaties van de afgelopen weken, kon Eindhoven geen vuist maken tegen de Panters. De eerste periode kon Eindhoven nog redelijk bijblijven maar in de tweede periode stond het vizier van de Panters echt op scherp.

Tony Demelinne was de grote man met zes goals en twee assists. De talentvolle Demelinne heeft nu in zeventien wedstrijden al 29 goals en 16 assists op zijn naam staan. Alleen zijn oudere broer Manitas en Matt Tremblay van Groningen hebben meer punten behaald dit seizoen.

Zoetermeer kan zich nu langzaam gaan voorbereiden voor de halve finale tegen Utrecht. Beide ploegen stonden vorig seizoen nog tegenover elkaar in de finale.

Groningen  Zoetermeer 9-3 ( 5-1, 1-1, 3-1)

De topper tussen Groningen en Zoetermeer was al snel geen topper meer. Een bliksemstart van de thuisploeg zorgde na de eerste periode al voor een 5-1 voorsprong.
De hal in Groningen was gevuld met bijna zevenhonderd ijshockeyliefhebbers, met de sfeer zat het dus wel goed in Groningen. Ook met het spel van de Grizzlies zit het goed, dankzij deze overwinning op Zoetermeer is Groningen verzekerd van de eerste plaats en daarmee van het thuisvoordeel in de play-offs.

Na de ijzersterke eerste periode nam Groningen wat gas terug en bleef de schade voor Zoetermeer beperkt tot een 9-3 nederlaag. Volgende week op de laatste speeldag ontmoetten beide teams elkaar weer in Zoetermeer.

Dordrecht  Utrecht afgelast

De wedstrijd tussen Dordrecht en Utrecht kon zondagavond niet plaatsvinden. Eerder op de dag was er een brand ontstaan in de keuken van de kantine van de Drechtstedenhal. Op last van de brandweer werd de gehele hal ontruimd, de club besloot daarna tevens de wedstrijd van die avond ook af te lasten.