11 oktober 200400:00

Door [email protected]

India aan het ijshockey

Het Indiase KVS heeft ambitieuze plannen. In een poging om ijshockey te stimuleren in een van de warmere landen te wereld gaat het bedrijf twee complete ijsbanen neerzetten in New Delhi.

De banen worden gebouwd naast twee scholen. Het doel is om diversiteit in sport te promoten. De ijsbaan wordt overdag gratis toegankelijk voor scholieren, terwijl in de avonduren anderen de ijsbaan tegen betaling kunnen gebruiken.

KVS financiert het project uit eigen zak en zal ook de exploitatie verzorgen. Naast Ă©Ă©n van de ijsbanen wordt ook een skipiste gebouwd.

Het is de vraag of de Indiase kinderen zijn weg te lokken van cricket en veldhockey; traditioneel de grote sporten in India. Ravindra Nath, woordvoerder van KVS, denkt dat dat wel gaat lukken. 'Ze zijn nu al erg geinteresseerd in deze nieuwe sporten. Doordat er het hele jaar ijshockey gespeeld kan worden, zal dit spelletje cricket naar de kroon kunnen steken.'

Het grootste obstakel in dit ambitieuze plan lijkt de benodigde uitrusting. KVS verzorgt dit niet en ijshockey-materiaal is in India simpelweg niet te krijgen. Studenten zullen zelf hun spullen moeten kopen, maar de scholen hopen dat het bedrijfsleven een handje wil helpen.

Als het concept aanslaat, dan wil KVS ook op andere scholen ijsbanen neerzetten.