Speelscherma OKT
Speelscherma OKT

8 december 202312:07

Door Danny Micola von FĂĽrstenrecht

Interview met de Bondscoach van het Nederlands IJshockeyteam

Het Nederlands mannen team van bondscoach Doug Mason begint volgede week vrijdag 15 december aan het OKT in Tilburg. IJshockey Nederland had een gesprek met hem.

“ijshockey groeit wereldwijd als kool en dat is mooi om te zien”

— Doug Mason

Laten we beginnen met de aanstaande uitdagingen voor het Nederlands IJshockey Team. U noemde het een nieuwe uitdaging, zowel voor het team als voor uzelf. Kunt u daar iets meer over vertellen?

Bondscoach: Zeker. Het is altijd opwindend om voor nieuwe uitdagingen te staan, maar het brengt ook een zekere mate van oplettendhied met zich mee. De onbekendheid met Georgië en Thailand is een uitdaging op zich. Het is niet fijn om niets te weten over je tegenstanders, en het dwingt ons als team en om ons waar mogelijk snel aan te passen en te groeien.

Begrijpelijk. Hoe bereidt het team zich voor op deze onbekende tegenstanders?

Bondscoach: We hebben geleerd om niemand te onderschatten. Daarom is het essentieel dat onze tactieken voor de komende week volledig in orde zijn. We moeten flexibel zijn en bereid om ons aan te passen aan de onvoorspelbaarheid van de situatie.

Dit zal de eerste keer zijn dat het Nederlands IJshockey Team tegen Georgië en Thailand speelt. Wat vindt u van deze primeur?

Bondscoach: IJshockey groeit als kool, en het feit dat we voor het eerst tegen deze twee landen spelen, is tegelijkertijd een eer en een uitdaging. Het laat zien hoe het sportlandschap evolueert, en we zijn enthousiast om onze krachten te meten met teams die misschien minder bekend zijn, maar daarom niet minder competitief.

We hebben groot respect voor onze "nieuwe" tegenstanders en begrijpen dat ze net zo toegewijd zijn als wij. Dit besef motiveert ons om ons uiterste best te doen tijdens het Olympisch Kwalificatietoernooi (OKT).

Hoe gaat het team om met het gebrek aan bekendheid met deze nieuwe tegenstanders?

Bondscoach: Respect is hierbij het sleutelwoord. We hebben groot respect voor onze "nieuwe" tegenstanders en begrijpen dat ze net zo toegewijd zijn als wij. Dit besef motiveert ons om ons uiterste best te doen tijdens het Olympisch Kwalificatietoernooi (OKT).

Kijkt u ernaar uit?

Bondscoach: Absoluut. Het wordt een boeiende ervaring, en ik kijk met veel enthousiasme uit naar het OKT. We gaan er alles aan doen om Nederland op de kaart te zetten in het internationale ijshockey.