30 augustus 200600:00

Door Joep Meijsen

Ivy v/d Heuvel naar Tijgers

Amstel Tijgers heeft jeugdinternational Ivy van den Heuvel vastgelegd. De 18-jarige zoon van oud-speler Hein van den Heuvel maakt de overstap vanuit Tilburg, waar hij voornamelijk in het tweede team speelde. De Fin Jaj Kallarsson komt op proef bij de Amsterdammers.

Dat heeft Amstel Tijgers bekendgemaakt. De hoofdstedelingen zijn bezig met een verjonging van de selectie. Het aantrekken van jeugdinternational Van den Heuvel past goed in dit beleid. De aanvaller kwam het afgelopen seizoen twee keer uit voor de Eredivisie-ploeg van Trappers, maar registreerde geen punten of strafminuten.

Het grootste deel van zijn seizoen kwam hij uit voor het tweede team van Trappers dat in de Eerste Divisie de halve finale van de play-offs haalde. In 22 wedstrijden scoorde hij achttien keer, kwam hij tot dertien assists en noteerde hij 38 strafminuten. Alleen Diederick Hagemeijer noteerde betere statistieken in het selectieteam van Trappers. Op de topscorerslijst in de eerste divisie eindigde de geboren Bosschenaar op de vijftiende plaats.

Van den Heuvel wordt gezien als een groot talent. Dat liet hij onder meer zien in het toernooi om de Challenge Cup in het seizoen 2004/05 toen hij zeven keer mocht opdraven in de hoofdmacht van Trappers en tot twee assists kwam. Afgelopen seizoen speelde hij zowel het wereldkampioenschap met Jong Oranje als dat met het Nederlands team onder achttien jaar. Op dat laatste toernooi kwam hij in vijf wedstrijden tot vijf goals en twee assists, waarmee hij de nummer vier was op de topscorerslijst van het toernooi en de nummer één onder de Nederlanders.

Trappers betreurt het vertrek van de jeugdige aanvaller. In het Brabants Dagblad van dinsdag, waarin over het mogelijke vertrek van Van den Heuvel wordt geschreven, zegt voorzitter Oerlemans 'not amused' te zijn. 'Wij investeren zwaar in de opleiding van zo'n jon­gen, en op het moment dat ie zo ongeveer klaar is voor het eerste team zou Amsterdam hem wegplukken', aldus Oerlemans

Amstel Tijgers krijgt verder de in Finland geboren Kaj Kallarsson op proef. De 1.90 meter grote, stevig gebouwde verdediger speelde de afgelopen twee seizoenen in de Finse tweede divisie. Daarvoor speelde hij in de Amerikaanse jeugdliga USHL bij de Lincoln Stars.