25 juli 200600:00

Door Remco

Jacobs naar Den Haag

Alexander Jacobs zal het komende seizoen te bewonderen zijn als hoofdtrainer van de Wolves uit Den Haag. De voormalig trainer van Nijmegen kwam een Ă©Ă©njarig contract overeen met de club uit de Hofstad. Onlangs werd ook al bekend dat de Hagenezen een nieuwe hoofdsponsor hebben gevonden in het IT-bedrijf Calco uit Amersfoort.

De 33-jarige Alexander Jacobs was Ă©Ă©n van de drijvende krachten achter de herstart van Nijmegen onder de naam Emperors in de hoogste divisie in Nederland. De geboren Nijmegenaar had daarvoor naam gemaakt in de Nederlandse ijshockeywereld als junioren-bondscoach en jeugdcoach bij Nijmegen.

Vorig seizoen werd Jacobs in januari ontslagen bij Nijmegen na een conflict met het bestuur. Jacobs was daarna wel actief als een van de assistenten van Doug Mason bij het Nederlands team.

RenĂ© van der Kooij van Wolves: ÂWe hebben Jacobs voor Ă©Ă©n seizoen vastgelegd maar hebben wel de intentie om langer door te gaan met elkaar. Den Haag werkt namelijk met een drie jaren plan en ook onze sponsors zijn voor drie seizoenen vastgelegd. We hopen dan ook dat Alexander ons naar het gewenste niveau brengt binnen drie jaar. Het ijshockeywereldje is echter zo onvoorspelbaar dat we voorlopig uitgaan van een contract voor Ă©Ă©n seizoen.Â

Jacobs wordt niet alleen coach van het eerste team maar zal ook eindverantwoordelijke zijn voor de jeugdopleiding van de Wolves. Dit betekent onder meer het opleiden van de jeugdtrainers.

Versterkingen zijn er nog niet te melden vanuit Den Haag maar worden op korte termijn wel verwacht. Van der Kooij: ÂWe hebben met Alexander al gepraat over enkele versterkingen. We hopen binnenkort nieuwe spelers te presenteren. Het binnenhalen van Jacobs zal hopelijk voor enkele spelers een belangrijke factor zijn om naar Den Haag te komen.Â