10 januari 200500:00

Jezek brengt Eaters winst

Eaters Geleen is de nieuwe jaargang begonnen met winst. Dankzij treffers in de derde periode van Petr Jezek en Chad Euverman werd Tilburg Trappers in Glanerbrook met 6-4 geklopt.

De ontmoeting tussen beide teams telde nauwelijks strafminuten. Scheidsrechter Earl Rhyno deelde voor 867 toeschouwers slechts tien minuten uit aan allebei de ploegen. Trappers kwam vroeg op voorsprong, maar liep in Geleen het grootste deel van de wedstrijd anipt chter de feiten aan.

Na vier minuten spelen rondde een assist van Justin Bekkering af voor de 0-1. Met twee doelpunten in een minuut halverwege de periode greep Geleen echter het initiatief. Bradley Smulders en Jamie Schaafsma scoorden de goals. Dezelfde twee Nederlands-Canadezen waren ook in de tweede periode succesvol namens Geleen. Omdat Jeff Trembecky en Bjorn Willemse allebei het net wisten te vinden voor Tilburg bleef de marge steken op slechts Ă©Ă©n treffer.

Toen Casey van Schagen na vijf minuten in de slotperiode de gelijkmaker binnenschoot, leek alles klaar voor een spannende ontknoping. Eaters Geleen liet zich echter de kaas niet van het brood eten en binnen anderhalve minuut was het de Tsjechische publiekslieveling Petr Jezek die met zijn negende treffer van het seizoen de wedstrijd besliste. Clubtopscorer Chad Euverman bekroonde de zege met zijn veertiende van de lopende jaargang.

In Turnhout bleek Heist de sterkste ploeg in de onderlinge Belgische ontmoeting in het kader van de Coupe. Marek Hornak had twee treffers in de 2-5 zege voor Olympia.