Flyers sides skate awaygame 1112

30 januari 201213:01

Door Joep Meijsen

Joey Sides weg bij Flyers

Joey Sides is met onmiddellijke ingang vertrokken bij Friesland Flyers. De forward heeft een nieuwe club gevonden in Noord-Amerika.

Sides is met negentien goals en dertig assists de nummer twee op de topscorerslijst van de ijshockeyclub uit Heerenveen. De import loopt met zijn besluit om per direct te vertrekken vooruit op een bestuursvergadering vanavond bij Flyers waar over het lot van de overige imports wordt besloten. Flyers meldde vorige week mogelijk een deel van de imports naar huis te willen sturen vanwege dreigende financiële problemen.

Tegenover IJshockey.com liet Jamie Visser vrijdag weten dat er voldoende steun is gekomen om ervoor te zorgen dat de buitenlandse spelers kunnen blijven, maar dit besluit moet vanavond nog wel worden geformaliseerd. Sides was Ă©Ă©n van de vijf spelers die op de nominatie stond om met het vliegtuig naar huis te worden gestuurd. Jamie en Jason Visser alsmede Marcus Pryde en Yan Turcotte zijn de andere namen.

Volgens Flyers heeft Sides getekend bij een club uit een lagere profliga in Denver, Colorado. Het gaat daarbij mogelijk om Colorado Eagles uit de ECHL, maar de transactie wordt door de liga daar nog niet gemeld. Flyers verloor zondagavond in Herentals, waardoor de ploeg van Justin Bekkering het in de tussenronde moet opnemen tegen Den Haag en Tilburg. De club kan geen vervanger meer halen voor Sides, de ene transfer die na sluiting van de deadline in Nederland nog mogelijk is, is al gebruikt om Turcotte te halen als vervanger van Alexander Terjohins.