10 december 200700:00

Jong Oranje goed van start

Jong Oranje is het wereldkampioenschap in Estland naar verwachting begonnen met een ruime overwinning op de leeftijdsgenoten van Mexico. Mike Dalhuisen had een goal en drie assists in de 7-0 overwinning voor het team van bondscoach Robb Serviss.

e scoorde alle doelpunten in de eerste twee periodes. Dat zou erop wijzen dat e stevig terugschakelde in het slotstuk, maar de Mexikaanse doelman met de klinkende naam Andres de La Garma zorgde voor maar liefst 26 saves in de slotperiode, de drukste voor het doel van Mexico.

Aan de andere kant van het ijs had de Nederlandse doelman Tomislav Hrelja het aanzienlijk minder druk. De goalie kwam voor dit toernooi met de ferry rechtstreeks over vanuit Finland waar hij dit seizoen speelt en maakte vijf saves voor de shut-out. Hij bracht overigens ook nog een assist op zijn naam.Spannend was de wedstrijd nooit. Mike Dalhuisen opende al na drie minuten spelen de score, een paar minuten later zorgde Jolke Balt van Heerenveen voor de tweede e-treffer, terwijl ook Nijmegenaar Rick Wijnen tot scoren kwam.

In de tweede periode werd de voorsprong regelmatig verder uitgebouwd. Ritchie van Hulten, Levi Houkes, Jeroen van den Broek en Dave van Mol kwamen allen tot scoren. Daarmee doet e wat het moet doen op weg naar een mogelijke promotie. In de ochtendwedstrijd toonde Spanje aan ook mee te willen doen met een 3-9 overwinning op China. e treft morgenmiddag Kroatië, dat maandagavond tegen gastland Estland moet spelen.