18 oktober 200600:00

Door Joep Meijsen

Jongbloed stopt bij Tijgers

De al krappe selectie van Amstel Tijgers heeft een nieuwe aderlating te verwerken gekregen. Aanvaller Robbert Jongbloed beëindigt voorlopig zijn ijshockeyloopbaan en trekt zich met onmiddellijke ingang terug uit de selectie van Ron Berteling.

Dat heeft Amsterdam bekendgemaakt. De 24-jarige forward geeft de voorkeur aan zijn maatschappelijke loopbaan zo heet het. Jongbloed begon aan zijn tweede seizoen bij Amsterdam, nadat hij twee jaar geleden een onverwachte rentree maakte in de top van het Nederlandse ijshockey.

Met het vertrek van Jongbloed verdwijnt ook één van de weinige iets oudere écht Amsterdamse spelers uit de selectie van Ron Berteling. De forward werd op 17 december 1981 op een steenworp afstand van de Jaap Edenbaan geboren. Daar leerde hij ook het ijshockey. Na de sluiting van de ijsbaan in Amsterdam, maakte hij de overstap naar de jeugd van Nijmegen. Daarbij verbleef hij in een gastgezin.

Jongbloed gold als een talentvolle speler en debuteerde in het seizoen 1998/99 voorzichtig in het eerste team van Nijmegen, terwijl hij een jaar later met het hoogste jeugdteam van Nijmegen de landstitel binnensleepte. Daarna verdween hij echter van de radar van het Nederlandse ijshockey.

Hij dook nog korte tijd op in de Belgische competitie, maar maakte pas in het seizoen 2004/05 een comeback. Hij maakte deel uit van de jonge selectie van het herboren Nijmegen, dat de bekerfinale haalde tegen Amsterdam. Aan het eind van de jaargang keerde hij terug naar Amsterdam.

Daar was hij vorig jaar in 47 wedstrijden goed voor twee goals, vier assists en twaalf strafminuten. Dit seizoen speelde hij twee wedstrijden, waarin hij alleen tegen twee strafminuten opliep.