30 augustus 200700:00

Door Joep Meijsen

Jonge doelman naar Finland

De Nederlandse jeugdinternational Tomislav Hrelja stapt over van Turnhout naar de Finse tweedivisionist Vaasa. Hij wordt daar doelman van het hoogste jeugdteam en derde keeper in de selectie.

De 18-jarige Hrelja verdedigde afgelopen voorjaar het doel van het Nederlands team onder 18 dat kampioen werd in Division II en speelde de afgelopen jaren in België, waar zijn vader Zlatko als coach werkt. Vaasa is een grote Finse club, die ook regelmatig op het hoogste niveau speelt.

De jonge doelman had verschillende opties in de Canada, Verenigde Staten, Zweden en Finland, maar koos uiteindelijk voor Vaasa omdat hij daar spelen en studeren het beste kan combineren. Bij Vaasa kan hij meetrainen met de selectie en zijn vaardigheden verder aanscherpen in de sterke Finse jeugdcompetitie.

De Nederlandse junior Nardo Nagtzaam is teruggekeerd uit de Verenigde Staten waar hij op proef was bij de Sioux City Musketeers uit de jeugdliga USHL. De 17-jarige aanvaller was de topscorer tijdens het trainingskamp, maar besloten is dat hij pas over een jaar de oversteek maakt naar de Verenigde Staten. Het komende seizoen speelt Nagtzaam op het hoogste jeugdniveau in Duitsland voor de junioren van Keulen.