30 september 200600:00

Door Joep Meijsen

Jonge Zweed voor Tijgers

De 23-jarige Zweedse aanvaller Anders Bertilsson speelt komend seizoen voor Amsterdam. De forward wist de technische staf van de Amstel Tijgers te overtuigen tijdens trainingen en een oefenwedstrijd. Bertilsson was als uitwisselingsstudent al in Nederland.

Dat heeft Amstel Tijgers bekendgemaakt. Bertilsson kwam in het verleden in de derde en vierde divisie in Zweden uit. De speler heeft zichzelf bij Amsterdam gemeld.

'Ik wist niets van het niveau in de hoofdstad van Nederland. Wel dat de Tijgers een goed team was en dat ik daar wel bij wilde spelen en die kans kreeg ik van Tommie Hartogs', zegt de Zweed in het persbericht van de Amsterdamse club. Hij had maar korte tijd nodig om te overtuigen en een plekje in de selectie te veroveren.

Na Paul Vincent, doelman Pelletier en aanvaller Subr is Bertilsson de vierde buitenlander in de Amsterdamse selectie. De Fin Kaj Kallarsson werd bovendien eerder genoemd als een speler die op proef naar de hoofdstad zou komen.

Amsterdam oefent zondagavond tegen Den Haag Wolves. Deze wedstrijd begint om 18.00 uur in de Jaap Edenhal. Vrijdagavond klopte Tilburg Trappers in eigen hal Geleen met 6-4, terwijl Den Haag met 14-1 te sterk was voor het Duitse Nordhorn. De Challenge Cup begint zondagmiddag om 14.00 uur in Zoetermeer, waar Tilburg 2 op bezoek komt.