20 augustus 200700:00

Door Joep Meijsen

Junioren op proef in de VS

De Nederlandse junioren Mitch Bruijsten en Nardo Nagtzaam zijn de komende periode op proef bij de Sioux City Musketeers in de Amerikaanse jeugdliga USHL. De twee spelers proberen daar een plekje in de selectie voor het komende seizoen te verwerven.

Bruijsten en Nagtzaam zijn beiden afkomstig uit Nijmegen, maar spelen al enkele jaren in de Duitse jeugdcompetitie. Nagtzaam bij Krefeld Pinguine en Bruijsten bij Moskitos Essen. Het tweetal is geen Nederlandse primeur voor de Musketeers, eerder kwam Dennis Unk kortstondig uit voor de ploeg, die vooral spelers opleid voor een beurs bij een Amerikaanse universiteit. International Mike Dalhuisen kwam vorig jaar uit voor de Chicago Steel in de USHL.

Mitch Bruijsten is een 18-jarige aanvaller en jeugdinternational. Afgelopen seizoen behoorde hij tot de betere spelers van Oranje tijdens het wereldkampioenschap voor junioren onder twintig jaar met vier goals en twee assists in vijf wedstrijden. Bruijsten staat ook voor het komende seizoen op de spelerslijst van Moskitos Essen, dat uitkomt op het tweede jeugdniveau in Duitsland.

Nardo Nagtzaam speelt al enkele seizoenen voor Krefeld en eindigde de afgelopen jaargang met dertig doelpunten en twintig assists als nummer acht op de topscorerslijst van de liga. Voor het komende seizoen zou de 17-jarige de overstap maken naar Keulen. Nagtzaam komt niet uit voor de nationale jeugdselecties in Nederland.