11 april 200600:00

Door Joep Meijsen

Junioren vallen in de prijzen

Verschillende Nederlandse spelers zijn in de prijzen gevallen na afloop van het wereldkampioenschap U18 in Italië. Glenn Bakx werd gekozen tot beste verdediger van het toernooi en beste speler van Nederland. Hij werd net als Mike Dalhuisen bovendien in het all-star-team gekozen.

Oranje won in Merano vier van de vijf wedstrijden en eindigde uiteindelijk met een zilveren medaille. De enige nederlaag in het toernooi, tegen Italië, doofde de promotiekansen van het team van bondscoach Henry Stoer.

Opvallend is dat beide spelers die in de prijzen zijn gevallen niet in Nederland ijshockeyen. Mike Dalhuisen, geboren in Nijmegen, woont al enkele jaren in Canada en speelt daar zijn ijshockey op hoog niveau. Dalhuisen werd door de Erie Otters gedraft voor de Ontario Hockey League, een van de beste jeugdliga's ter wereld, en de Chicago Steel in de USHL. Glenn Bakx speelt bij de Maaseik Moose, vlak over de Nederlandse grens in België. Hij en zijn broers speelden in het verleden in de jeugd van Geleen.


Glenn Bakx is bijzonder trots op zijn awards

Daarmee komt bijna een einde aan het seizoen voor de verschillende Oranje-selecties. De U20 won eerder dit jaar al een zilveren medaille in het eigen wereldkampioenschap. De Nederlandse mannenploeg komt vanaf 23 april in actie tijdens het wereldkampioenschap in Estland. Meer informatie daarover is te vinden op onze speciale weblog.

Bekijk een uitgebreide fotoreportage >>>