21 februari 200500:00

Door Joep Meijsen

Kaarten play-offs geschud

De kaarten voor de play-offs zijn geschud. Tilburg Trappers kroop door het oog van de naald naar de laatste play-offplek, terwijl Amsterdam en Geleen beslag legden op thuisvoordeel in een vitaal weekeinde.

Tilburg had enige hulp nodig om zich te plaatsen bij de laatste vier. Een treffer van Jozef Rekem negen minuten voor tijd bezorgde Den Haag Wolves een verrassende 3-4 zege in Trapperstown. Gelukkig voor de Brabanders had Nijmegen op zaterdag zijn sportieve plicht gedaan en een zege geboekt in Den Haag, zodat Wolves een grotere zege nodig hadden om zich alsnog bij de laatste vier te plaatsen.

In Tilburg scoorde Jesse Heerema twee keer en was ook Tristan Senior succesvol in de openingsperiode. Trappers stelde hier alleen een powerplaytreffer van Justin Bekkering tegenover, zodat de ploeg van Theo van Gerwen kwam in de derde periode via twee powerplay-goals van Rody Jacobs terug tot 3-3, maar moest door Rekem alsnog een nederlaag incasseren.

Trappers mag wel een bloemetje sturen naar Nijmegen, dat een dag eerder met 3-5 had gezegevierd in de Uithof. Na twee periodes stond het onder meer via doelpunten van Jesse Heerema, Tristan Senior, John Versteeg en Bob Teunissen nog 3-3, maar Eric Hoogvliets en Huub Verdonschot bezorgden Nijmegen uiteindelijk de overwinning. Trappers gaat hierdoor op onderling doelsaldo door naar de play-offs.

Eaters Geleen moest ook al een beroep doen op allerlei extra reglementen om ten koste van Heerenveen het thuisvoordeel veilig te stellen. In eigen huis leed Eaters een kleine nederlaag tegen Amsterdam. Tot het begin van de derde periode mochten de Limburgers hoop koesteren op een beter resultaat, maar een shorthanded goal van Simon de Wit bezorgde de hoofdstedelingen een 3-4 zege, nadat Lamonte Polet iets eerder al de gelijkmaker had binnengeschoten.

Amsterdam speelt nu met thuisvoordeel tegen Tilburg, terwijl Eaters Geleen het op mag nemen tegen Heerenveen. Het speelschema wordt spoedig verwacht.