14 juni 200700:00

Door [email protected]

Keenan praat met Flames

De Calgary Flames hebben een paar moeilijke seizoenen achter de rug. Een nieuwe coach zou het team kunnen helpen een stap vooruit te doen. Als de geruchten kloppen zou de legendarische Mike Keenan de nieuwe man moeten worden.

Het Canadese TSN meldt dat 'Iron Mike' momenteel in Calgary is voor gesprekken met de Flames. Als alles volgens plan verloopt zou zijn aanstelling al op korte termijn bekend gemaakt kunnen worden.

Afgelopen seizoen wonnen de Flames 43 wedstrijden, goed voor een achtste plaats in de Western Conference. Calgary werd in de eerste ronde uitgeschakeld door Detroit.

Keenan was voor het laatst actief in de NHL in 2006. Hij werd toen bij de Florida Panthers vervangen door Jacques Martin. Keenan heeft nog zes andere NHL-teams gecoacht in zijn carriere. Zijn eerste coaching baan op dat niveau was in 1984 bij de Philadelphia Flyers. in 1985 won hij de Jack Adams Trophy voor beste coach in de NHL. Datzelfde jaar won hij met de Flyers ook de Stanley Cup.

In 1992 stond hij met de Chicago Blackhawks in de Stanley Cup finale. In 1993 tekende hij bij de New York Rangers en leidde dat team naar hun eerste Stanley Cup sinds 1940. Keenan heeft verder achter de bank gestaan bij St. Louis, Vancouver en Boston.

In totaal coachte 'Iron Mike' 1.014 wedstrijden, waarvan hij er 569 werden gewonnen en 447 in gelijkspel eindigden.