Kemphanen collins skate 1213

7 oktober 201221:38

Kemphanen begint met thuiszege

Eindhoven Kemphanen is het seizoen begonnen met een zege. Greg Collins had twee goals en een assist in de 6-3 overwinning op Herentals.

Kemphanen kwam in de openingsperiode twee keer op achterstand, maar wist dit in het restant van de wedstrijd meer dan goed te maken. Herentals, dat een dag eerder nog een overtime moest spelen tegen Geleen, kwam na iets minder dan drie minuten spelen op voorsprong via nieuwe aanwinst Greg Eskedjian.

In de allereerste powerplay van de wedstrijd was het een andere nieuwkomer, Gregg Collins, die voor de gelijkmaker zorgde. Nadat Nils Vroemans de gasten enkele minuten later opnieuw op voorsprong zette, was het wederom Collins die kort na de hervatting in de tweede periode het net achter Bjorn Steijlen wist te vinden. Bij Kemphanen beleefde Deniz Mollen zijn debuut in de eredivisie.

Herentals liep in de tweede doorgang tot drie keer toe tegen een straf aan en bij de derde poging sloeg Kemphanen via Wesley Hendriks toe. Ook in de slotperiode was Kemphanen succesvol met meer mensen op het ijs. Straffen tegen Jens Engelen en Bryan Main zorgen ervoor dat Eindhoven met twee man meer op het ijs kwam te staan. Bob Teunissen voltrok het vonnis.

Terwijl de laatste speler van Herentals vanaf de strafbank het ijs weer opschaatste was het Marc Donders die de vijfde Eindhovense goal binnenschoot. Sean Muncy, ook goed voor drie assists in de wedstrijd, zorgde een minuut later voor de slagroom op de taart door ook nog te scoren. De tegentreffer vlak voor tijd van Mitch Morgan deed daarna niet meer ter zake.

Kemphanen vervolgt het seizoen komende woensdag met een uitwedstrijd in Amsterdam. Herentals wacht een druk weekeinde volgende week met een uitwedstrijd in Den Haag en een ontmoeting in eigen huis met Tilburg Trappers.