Devils gallagher coach 200910

28 augustus 201210:24

Door Joep Meijsen

Kemphanen completeert coachingstaf

Eindhoven Kemphanen heeft Ray Gallagher vastgelegd als benchcoach. Hij zal tijdens de wedstrijden de coaching verzorgen namens speler/coach Josh Mizerek.

Dat meldt Kemphanen in een persbericht. Gallagher fungeerde afgelopen jaar als assistent van Chris Eimers bij Geleen, daarvoor werkte hetzelfde duo ook al samen in Nijmegen en was Gallagher betrokken bij het kortstondige avontuur van Zoetermeer Panthers in de Eredivisie, toen als assistent van Marc Visschers.

Eindhoven legde eerder Josh Mizerek vast als speler/coach. Toen was al duidelijk dat hij ondersteuning zou krijgen in de bank. Technisch directeur Nico van Galen Last: 'Dat we Josh graag wilden hebben was al bekend. Volgens kenners is hij als ijshockeycoach de ‘Coming Man’ en bovendien kunnen we hem daarnaast goed gebruiken als speler. Doordat we echter een jonge selectie hebben, met veel spelers in opleiding, moeten we tijdens wedstrijden iemand in de bank hebben staan die vooral aan de jonge spelers extra sturing kan geven. En dat is Ray wel toevertrouwd.'

Eerder deze week werd al bekend dat Bob Teunissen bij Kemphanen blijft. Ook werden met onder meer Matti Korhonen, Wesley Hendriks, Mitch McNeill en Greg Collins een handvol nieuwkomers aangetrokken. De selectie zal worden aangevuld met spelers van het CTO, die daarmee kunnen ruiken aan het ijshockey op het hoogste niveau in Nederland.