Kemphanen timeout 0809

6 juli 200900:00

Door Joep Meijsen

Kemphanen completeert team

Eindhoven Kemphanen heeft de selectie uitgebreid met twee Canadese verdedigers. Het gaat om de 26-jarige Rob Dmytruk en de 27-jarige Jeff Winchester.

Daarmee telt de selectie van Leo van den Thillart nu zes verdedigers. Eerder al werden de contracten van Dennis Donders, Reinier Staats en Nick Verbruggen verlengd, terwijl de Wit-Rus Yuri Kuzmenkov werd aangetrokken. Daarmee is de selectie van Eindhoven voor het komende seizoen in principe compleet, al houdt de club de deur nog op een kier voor jonge, Nederlandse talenten.

Rob Dmytruk deed drie jaar ervaring op in de sterke jeugdliga Ontario Hockey League, waar hij voor drie verschillende teams delen van het seizoen speelde. Daarna stapte de in Scarborough, Ontario geboren defense over naar Wilfrid Laurier University in de Canadese universiteitscompetitie. Zijn beste seizoen daar was 2006-07 toen hij in 28 wedstrijden elf goals en 21 assists op zijn naam bracht.

Twee jaar geleden maakte Dmytruk een voorzichtige overstap naar het profijshockey met enkele wedstrijden in de East Coast Hockey League. Vorig jaar was zijn eerste volledige profseizoen. Hierin kwam de 26-jarige verdediger uit voor drie teams, waaronder de Phoenix Roadrunners uit de ECHL. Het langst speelde hij voor Tulsa Oilers uit de CHL, waar hij in 33 wedstrijden zes goals en vier assists voor zijn rekening nam. Volgens Eindhoven is het een offensief ingestelde verdediger.

Jeff Winchester heeft al wat meer ervaring als profspeler. De steviggebouwde defense speelde afgelopen jaar zestig wedstrijden in de SPHL, waarin hij een keer scoorde en achttien assists voor zijn rekening nam. De jaren daarvoor kwam hij uit voor verschillende teams in de ECHL en de CHL. Daarbij speelde hij samen met verschillende spelers met ervaring in de Nederlandse competitie, waaronder oud-Nijmegen-doelman Jason Tapp en ex-Geleen-forward Jason Visser.

Zijn voornaamste ijshockeyopleiding ontving Winchester bij de University of Alabama-Huntsville, waar Eindhoven vorig jaar ook al drie spelers vandaan haalde. Het ging daarbij om Dominik Rozman, Tyler Hilbert en Kevin Galerno. In zijn beste seizoen bracht Winchester één goal en twintig assists in 29 wedstrijden op zijn naam.

Eindhoven heeft naar eigen zeggen nu een selectie met zes internationals, zes jeugdinternationals, vier Canadezen en drie Russen.