Eindhoven logo

12 september 200800:00

Door Joep Meijsen

Kemphanen haalt doelman

Eindhoven Kemphanen heeft de 24-jarige Canadese doelman Matt Anthony aangetrokken. De nieuwe goalie heeft ervaring in de Ontario Hockey League en speelde afgelopen jaren voor Dalhousie University in Canada.

Dat heeft de nieuwkomer in de eredivisie bekendgemaakt. Anthony gaat in Eindhoven een goalie-duo vormen met Yordan van Hoegee, die overstapt vanuit Utrecht. Van Hoegee was eigenlijk gestopt, maar werd door coach Leo van den Thillart overgehaald om naar Eindhoven te verkassen. Van Hoegee speelde jarenlang in Amsterdam.

De nieuwe Canadees speelde drie seizoenen voor Windsor Spitfires uit de sterke jeugdliga OHL. In zijn eerste seizoen daar, kwam ook ex-Den Haag-goalie Brock McGillis uit voor deze ploeg. In zijn derde jaar was Anthony de eerste man bij de Spitfires en speelde in totaal 54 wedstrijden, waarin hij een verdienstelijk savepercentage van .902 op zijn naam bracht.

Na een uitstapje een jaar later op lager jeugdniveau, maakte hij de overstap naar Dalhousie University, waar hij onder meer Engelse literatuur studeerde en uitkwam voor het ijshockeyteam. Vorig jaar speelde hij echter maar vijf wedstrijden voor deze ploeg, voor een save percentage met .822. Twee andere goalies speelden veel meer wedstrijden voor de club, hoewel ook hun stats er niet florissant uitzien.

Anthony is de derde import voor Eindhoven na de Oostenrijkse verdediger Florian Pedevilla en aanvaller Tyler Hilbert. De club meldt verder dat enkele spelers van de IJsbrekers, het team dat de afgelopen jaren in de eerste divisie speelde, de kans krijgen om mee te trainen met het eerste team. Onder hen ook een doelman, Bjorn van de Put, die onder meer bij Tilburg en Nijmegen ervaring opdeed.