Kemphanen bruijsten celebrate vs trappers 291011

30 oktober 201100:38

Door Joep Meijsen

Kemphanen houdt de aansluiting

Eindhoven Kemphanen boekte zaterdagavond in eigen stadion een 5-2 zege op provinciegenoot Tilburg Trappers. Captain Bob Teunisssen zorgde voor de game-winning goal.

Het was geen hoogstaande wedstrijd in het Eindhovense ijsstadion, maar wel eentje waarin twee ploegen keihard werkten en het spel lekker op en neer golfde tussen de twee doelen. Kemphanen zal ongetwijfeld extra gemotiveerd zijn geweest na de dikke nederlaag in Tilburg van enkele weken geleden, terwijl Trappers er een tandje bij moest zetten om de afwezigheid van een aantal geblesseerde spelers te compenseren.

Coach Theo van Gerwen kon geen beroep doen op Peter van Biezen, Bjorn Willemse en Jeffrey Melissant. Uiteindelijk verschenen de vraagtekens Rody Jacobs en Andreas Nilsson wel bij de face-off. De wijzigingen waren op het ijs duidelijk zichtbaar in veranderde lijnen, met de bijbehorende kleine misverstandjes.

Winnende coach Tommie Hartogs wilde na afloop niet van een revanche spreken voor de 11-5 in Tilburg. ‘Er zijn vijf ploegen in de competitie die aan elkaar gewaagd zijn en daar is Kemphanen er eentje van. Dat maakt het een leuke competitie. Het zal wellicht een beetje door het puntensysteem komen en een beetje door de mindere budgetten, maar de verschillen zijn dit jaar kleiner.'

Hartogs vond dat zijn team terecht had gewonnen. ‘Het liep vandaag gewoon beter in de combinatie en we wonnen op de belangrijke momenten de duels. Daar kwamen ook goals uit voort. Vooral Nick de Jong speelde vandaag echt briljant. Dit is de Nick de Jong die we graag zien. Ook Bob Teunissen en Kevin Bruijsten speelden vandaag erg goed. Dat geldt ook voor Kyle Moir in het doel', aldus de coach van Kemphanen.

Zijn collega Theo van Gerwen wilde zich na afloop niet verschuilen achter de afwezigen. ‘We hebben vandaag onvoldoende gebruik gemaakt van de mogelijkheden die we wel kregen. Het ontbrak ons een beetje aan de kracht en het geluk om dit af te dwingen. Op zich is het natuurlijk goed dat we het Eindhoven ondanks enkele geblesseerden soms moeilijk konden maken, maar dat levert geen punten op.'

De eerste echt grote kans van de wedstrijd was voor Rafael Joly, die shorthanded alleen op Kyle Moir af mocht. De doelman, die zijn eerdere ontmoeting met Tilburg heeft omschreven als de slechtste wedstrijd uit zijn loopbaan, zorgde echter voor de prima save. Niet veel later viel de goal aan de andere kant wel. Marcel Kars schoot een dikke rebound binnen met Ian Meierdres uit positie.

Moir moest na een solo van Pippo Limnell Finocchiaro nog een keer beslissend ingrijpen, alvorens Kemphanen op de powerplay de voorsprong wist te verdubbelen. Het schot was van Bob Teunissen, waarna Kevin Bruijsten voor het doel het duel om de puck won en de puck laag binnenschoot, waardoor Eindhoven met een goed gevoel de kleedkamer kon opzoeken.

Dat was in de openingsfase van de tweede periode ook duidelijk te merken. Kyle Moir moest een tweede break-away van Joly onschadelijk maken, maar Kevin Bruijsten, Paul Vincent en Mike Verschuren kregen allemaal goede kansen om de voorsprong verder uit te bouwen. Mario Mjelleli kon zich echter het meest bedrogen voelen. Hij leek de puck op de rebound over Ian Meierdres heen te wippen, maar de doelman van Oranje wist met een miraculeuze save de puck uit het net te houden.

Het bleek echter uitstel van executie. Bob Teunissen zorgde na 32 minuten spelen op de powerplay met een leep schot voor de derde Eindhovense treffer. Tilburg sloeg echter een minuut later alweer terug met een schot in de hoek van Mickey Bastings, waardoor Moir voor het eerst werd gepasseerd. Bijna op de zoemer kreeg Tilburg de beste kans op de aansluitingstreffer. De enorme mogelijkheid van Hagemeijer werd echter door de Eindhovense doelman onschadelijk gemaakt.

Paul Vincent profiteerde vroeg in de derde periode van geklungel achterin bij Trapppers om eenvoudig de puck binnen te schuiven voor de 4-1, waardoor de wedstrijd beslist leek. In een powerplay stond Jay Latulippe op de goede plek bij de tweede paal om een pass voorlangs van Andreas Nilsson keurig af te ronden. Het vormde niet de inleiding voor een slotoffensief van Tilburg. Dat leverde alleen nog een empty net-goal op van Levi Houkes.

Voor Eindhoven was het de vierde overwinning op rij, terwijl Tilburg voor de tweede keer op rij verloor. Zondag speelt Tilburg thuis tegen Herentals. Kemphanen komt pas vrijdag weer in actie als de ploeg in Amsterdam op bezoek gaat.