Kemphanen Suarez tekent 06 2017

1 juni 201710:08

Door Joep Meijsen

Kemphanen kiest voor Suarez als hoofdcoach

Eindhoven Kemphanen heeft Larry Suarez aangesteld als nieuwe hoofdcoach. De geboren Amerikaan volgt Willem van de Kraak op die de overstap maakte naar Den Bosch.

De plannen van Kemphanen waren voor Suarez een belangrijke reden om te tekenen bij de club, vertelt hij in het persbericht. 'Ze lieten mij een plan zien voor zowel de korte- als de lange termijn. Een erg ambitieus, maar tegelijkertijd realistisch plan. Ik had het gevoel dat het op dit moment in mijn loopbaan een enorme uitdaging zou zijn om betrokken te zijn bij een club en een competitie die zich nog aan het ontwikkelen zijn.'

Over de doelstelling van Kemphanen om in de top vier te eindigen wil de coach nog geen uitspraken doen. 'Het is moeilijk voor mij om te voorspellen waar we gaan eindigen zonder dat ik weet hoe de selectie en de competitie eruit komen te zien. Maar mijn werk blijft altijd hetzelfde, het winnen van wedstrijden, het meeste halen uit iedere individuele speler en het scheppen van een omgeving die om winnen draait.'

Suarez was in het verleden bondscoach en drie jaar hoofdcoach in Tilburg. De laatste jaren was hij onder meer in Duitsland en Italië actief als coach. Kemphanen-voorzitter Jan-Willem van Stuijvenberg stelt in Eindhovens Dagblad dat Kemphanen het komend jaar bij voorkeur zonder buitenlanders gaat spelen, tenzij het niet lukt om de selectie met alleen Nederlanders rond te krijgen. Tenslotte spreekt hij de sterke voorkeur uit voor deelname aan een competitie met de Belgische teams.

De nieuwe coach zal het zonder Vince van de Kraak moeten doen. De 20-jarige jeugdinternational maakt de overstap naar Den Bosch.