Kemphanen vs flyers 171211

18 december 201100:17

Door Joep Meijsen

Kemphanen kraakt Flyers

Eindhoven Kemphanen had in eigen huis geen kind aan Friesland Flyers. Marc Donders scoorde drie keer in een ruime 9-3 overwinning voor de ploeg uit de Lichtstad.

Die overwinning was ook niet geflatteerd. Waar Kemphanen soms prima combinatie-ijshockey speelde, kon Flyers geen potten breken. Opvallend was vooral dat Eindhoven fysiek de baas was op eigen ijs en met snelle transities vaak makkelijk voor het doel kwam. Daar had Martijn Oosterwijk ook niet zijn beste wedstrijd van het seizoen, waardoor de score behoorlijk opliep.

Eindhoven begon met zelfvertrouwen en overtuiging aan de wedstrijd en werd al snel beloond. Eerst stond Mario Mjelleli op de juiste plek om binnen te schieten en vervolgens was het Marc Donders die raakschoot, zodat Kemphanen al na iets meer dan vijf minuten spelen ruimschoots greep had op de wedstrijd. De mooiste goal van de avond viel tien minuten later, toen Paul Vincent en Marcel Kars de Flyers-defensie met snelle passing uit positie speelde en Levi Houkes de kans soepel afmaakte.

De tweede periode veranderde er weinig aan het wedstrijdbeeld. Kemphanen was het grootste deel van de periode heer en meester op de ijsbaan en zelfs twee powerplays in de openingsfase van de periode brachten Flyers niet terug in de wedstrijd. In plaats daarvan was het Houkes die op het moment dat Kemphanen weer compleet was de vierde goal binnenschoot.

Jamie Visser deed daarna iets terug namens Flyers, maar omdat Marc Donders en Kevin Bruijsten in het restant van de periode het net wisten te vinden, eindigde de periode weer in de mineur voor Heerenveen. De goal van Bruijsten werd gescoord op de eerste de beste powerplay voor Eindhoven.

Jason Visser verkleinde de achterstand nog een beetje in de openingsminuut van de slotperiode, maar via goals van Kevin Bruijsten en Dave van Mol liep Eindhoven alleen maar uit. Reden voor Tommie Hartogs om doelman Kyle Moir naar de kant te halen en Edward Noortman wat speelminuten te geven. De jonge goalie was nog koud toen Wesley Hendriks vanaf de blauwe lijn de derde Friese treffer scoorde.

In de slotfase liepen de emoties nog een beetje op, toen Casey Vanschagen het aan de stok kreeg met de Friese nieuwkomer Yan Turcotte, terwijl Nick de Jong en Jamie Visser ook onvriendelijkheden uitwisselden. Voor die tijd had Marc Donders echter al zijn derde en de negende Brabantse treffer gescoord. Kemphanen reist nu morgen af voor een avondwedstrijd in Herentals. Flyers ontvangt in eigen huis woensdag Amsterdam Capitals.