Kemphanen juichen 0809

18 januari 200900:00

Door Joep Meijsen

Kemphanen op weg naar boven

Eindhoven Kemphanen pakte voor het eerst sinds de terugkeer in de eredivisie het maximale aantal punten in een weekeinde. Zaterdag werd al afgerekend met Utrecht, terwijl op zondag directe concurrent Groningen werd ingepakt. Geleen herstelde zich in eigen huis van de dikke nederlaag in Amsterdam door Den Haag in overtime te kloppen.

Eindhoven Kemphanen - Groningen Grizzlies

Eindhoven Kemphanen behaalde dit weekeinde zes punten en kan daarmee op de ranglijst duidelijk de blik naar boven richten. De ploeg van Leo van den Thillart is de tegenstander van vanavond tot op één punt genaderd, terwijl het team ook Heerenveen Flyers in het vizier heeft.

Na een doelpuntloze eerste periode is het Groningen dat als eerste scoort. De ploeg profiteert van een straf tegen Dennis Donders door via Ram Sidhu op de powerplay te scoren. Het bleek voor meer dan duizend toeschouwers in Eindhoven echter het enige succes van de avond voor de ploeg uit het noorden van het land. Via Brent Patry en Kevin Galerno greep Eindhoven in het restant van de tweede periode het initiatief.

In het slotstuk van de wedstrijd werd dit nog verder bevestigd via goals van Tyler Hilbert en Jeffrey Melissant. Groningen kan zich op de lange terugreis bezinnen op revanche, want komende zaterdag staan beide teams in Groningen wederom tegenover elkaar.

Geleen Eaters - Hijs Den Haag

Geleen Eaters liet in eigen huis zien dat de dikke nederlaag van zaterdag in Amsterdam geen correcte weergave is van de huidige toestand in het team. Hoewel Den Haag nog goed terugkwam in de wedstrijd, wist het team van Uli Egen de koploper toch een nederlaag toe te brengen. Een hard schot van Mike Walling in overtime zorgde ervoor dat het bonuspunt in Glanerbrook bleef.

Eaters leek in de tweede periode op weg naar de overwinning. Dankzij goals van Jake Brenk en Jan Bohac stond het na twintig minuten 1-1, maar de tegenwoordig als aanvaller opererende Andrew Derton en de makkelijk scorende Lance Herauf bezorgden Eaters een ruime marge.

Het het aantrekken van John Gordon heeft de powerplay van Den Haag echter bijzonder aan effectiviteit gewonnen. Een straf tegen Mike Walling vlak voor de pauze leidde in de openingsminuut van de derde periode tot de aansluitingstreffer van Gordon. De uit Keene, Ontario afkomstige verdediger had enkele minuten later ook de assist op de gelijkmaker van Jozef Cierny.

Geleen lachte echter als laatste door in de overtime de winnende treffer te scoren. Voor Mike Walling zijn vierde goal van het seizoen, waarvan er drie als game-winning in de boeken zijn verdwenen. Komende vrijdag staan deze twee teams weer tegenover elkaar. Dan is De Uithof in Den Haag de plaats van handeling.