Kemphanen vdthillart broertjes 0809

28 september 200900:00

Door Joep Meijsen

Kemphanen pakt koppositie

Eindhoven eindigt het eerste speelweekeinde ongeslagen, terwijl Heerenveen nog wacht op de eerste punten. De onderlinge confrontatie tussen deze twee teams eindigde zondagavond in een 5-1 overwinning voor Kemphanen. De ploeg uit de Lichtstad is daarmee na het eerste speelweekeinde koploper in de eredivisie.

Robin Kovar werd pas op het laatste moment toegevoegd aan de selectie van Eindhoven als vervanger voor Sergei Luchinkin. Kovar werd gepresenteerd als een gelijkwaardig alternatief. Hoe Luchinkin het zou hebben gedaan in de Nederlandse competitie zullen we waarschijnlijk nooit te weten komen, maar Kovar heeft na twee wedstrijden al drie goals en vier assists op zijn naam.

Tegen Heerenveen was de Tsjech goed voor twee treffers, waaronder de shorthanded gescoorde openingsgoal in de ontmoeting. Tevens de enige goal in de eerste periode van een wedstrijd waarin Heerenveen de tegenstander lange tijd kon bijbenen, zonder ooit daadwerkelijk een vuist te kunnen maken om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Halverwege de ontmoeting verdubbelde Bob Teunissen de Eindhovense voorsprong, terwijl een paar minuten later ook Rob Dmytruk de grote doelman Stephane Cesar wist te verschalken.

Hans Kroon redde vlak voor het tweede rustsignaal nog wel de Friese eer, maar Kemphanen liep in het restant van de wedstrijd uit naar een overtuigende zege. Straffen tegen Paul Vincent en Aaron Wilson werden door Robin Kovar en Rob Dmytruk professioneel afgestraft. Voor beide spelers hun tweede goal van de wedstrijd.

Op doelsaldo staat Kemphanen daarmee aan het einde van het eerste speelweekeinde bovenaan in de stand. Drie ploegen haalden het maximale aantal punten. Behalve Eindhoven wonnen ook Den Haag en Tilburg hun beide wedstrijden. Nijmegen en Amsterdam verloren hun enige wedstrijden, terwijl Heerenveen en Geleen al twee keer onderuit gingen. Daarmee staan zij voorlopig zeven en achtste op de ranglijst.