Kemphanen kars bench stare 1112

2 oktober 201100:00

Kemphanen pakt vroege koppositie

Eindhoven Kemphanen heeft met een ruime overwinning op Amsterdam de koppositie in de eredivisie overgenomen van Geleen. Marcel Kars had twee goals en twee assists tegen zijn oude club in de 10-1 zege.

Het was de tweede wedstrijd van Amsterdam Capitals terug in de eredivisie en voor de tweede keer werden het dubbele cijfers. De door Ron Berteling en Alexander Schaafsma gecoachte ploeg telt een aantal zeer talentvolle spelers, maar komt vooralsnog snelheid, routine en kracht tekort om het ploegen met meer ervaring heel moeilijk te maken.

Wim van den Hout kreeg de start bij de Amsterdammers tegen de club waar hij vorig jaar nog regelmatig als back-up functioneerde. Binnen twintig minuten was hij al vier keer gepasseerd. Levi Houkes, Bob Teunissen, Ronald Wurm en Mike Verschuren waren succesvol.

Nick Verschuren, Paul Vincent en Marcel Kars werkten in de tweede periode aan hun statistieken in een wedstrijd met slechts vier strafminuten aan beide kanten. Alle goals in de wedstrijd werden dan ook in vijf tegen vijf gescoord. De vanuit Geleen naar Eindhoven overgestapte Niko Suoraniemi schoot nog twee keer raak in de derde periode, terwijl Marcel Kars zijn tweede goal van de avond scoorde.

Jochen Gross redde dertien minuten voor tijd de eer van de hoofdstedelingen door de puck achter de ingewisselde doelman Edward Noortman te schieten. Minder dan tweehonderd toeschouwers waren aanwezig om de uiteindelijk monsterzege van Kemphanen te aanschouwen.