Kemphanen marx celeb vd eaters 1314

18 januari 201422:57

Kemphanen plet Eaters; Hijs wint in Dordt

Den Haag pakte zaterdagavond de volle buit in Dordrecht, terwijl Kemphanen met liefst 8-1 won van Geleen. Het was de eerste zege voor Kemphanen in reguliere speeltijd dit seizoen in eigen huis.

Eindhoven – Geleen

Twee weken geleden pakte Eaters iets tegen de verhoudingen in de volle buit in Eindhoven. Dit was vooral te danken aan geweldig keeperswerk van Patrick Martin en gebrek aan scherpte bij de Kemphanen-aanvallers. Dat laatste lijkt de ploeg van Josh Mizerek in Ă©Ă©n klap goed te hebben gemaakt, de rematch op zaterdagavond eindigde in een verpletterende 8-1 voor Eindhoven.

Tom Marx had drie goals namens Eindhoven, dat door een shorthanded goal van Mikko Palotie zelfs na iets meer dan tien minuten spelen op achterstand was gekomen. Don Geerts (2), Danny Stempher, Nick Verschuren en Kilian van Gorp namen de andere Kemphanen-treffers voor hun rekening.

De wedstrijd werd nog verlevendigd door wat opstootjes. Na een heupcheck op Erik Tummers kregen Lars van Sloun en Danny Stempher het met elkaar aan de stok, terwijl bij het handjeschudden na de wedstrijd back-up Michael Sterkens een matchpenalty wegens vechten aan zijn broek kreeg.

Door de zege komt Kemphanen weer dichterbij Geleen in de strijd om het vermijden van de laatste plaats op de ranglijst. Volgende tegenstander van Eindhoven is Herentals, terwijl Geleen het in eigen huis tegen Dordrecht moet opnemen.

Dordrecht – Den Haag

Dordrecht kon de stunt van enkele weken geleden tegen Den Haag niet herhalen. De ploeg van Davy Hyrsky scoorde vier keer in de tweede periode voor een ruime 1-6 uitzege op Lions.

Tot enkele minuten na de hervatting van de wedstrijd na de eerste pauze zag het er goed uit voor Dordrecht. Voor 650 toeschouwers stond de ploeg met 1-0 voor dankzij een treffer van John Versteeg. Twintig minuten later was het Den Haag dat tevreden in de kleedkamer kon zitten.

Ronald Wurm zorgde voor de gelijkmaker, Gregg Collins trof twee keer doel, terwijl ook Marco Postma tot scoren kwam. Diezelfde Postma deed dit in de slotperiode nog een keer over, terwijl ook Raphael Joly het net achter Kisito Zonneveld nog wist te vinden.

Daarmee herstelt Den Haag zich een beetje van de nederlaag in overtime in eigen huis tegen Heerenveen na een comfortabele voorsprong. Dordrecht gaat zondag op bezoek in Geleen op zoek naar punten om zicht te houden op de vierde plaats en een plek in de play-offs.