Eaters burgess close 0910

10 januari 201000:00

Kemphanen verliest aansluiting

Eindhoven Kemphanen had voor de tweede week op rij de kans om aansluiting te vinden bij de topvier. Voor de tweede week op rij voorkwam Eaters Geleen dat. In een spannende wedstrijd werd het 3-4 in het voordeel van Geleen met drie goals van David Burgess.

Voor meer dan zeshonderd toeschouwers maakten Eindhoven en Geleen er een aantrekkelijke pot ijshockey van met veel strijd, mooie doelpunten en een spannend scoreverloop. Eaters dankte de overwinning na zestig minuten aan het feit dat de ploeg van Mike Pellegrims erg efficiënt omspringt met de kansen, maar Eindhoven had afdoende mogelijkheden om de uitslag een ander aangezicht te geven. De ploeg lijkt dit seizoen echter een échte afmaker te ontberen.

Eaters kwam in de eerste periode al binnen een minuut op voorsprong. Vanuit de hoek verzond Mike Forgie een strakke pass. Voor het doel stond David Burgess wel erg vrij en de aanvaller profiteerde hier optimaal van. Terwijl Eindhoven wellicht het meeste puckbezit had in het restant van de periode, was het tandem Forgie-Burgess ook verantwoordelijk voor de enige andere goal. Shorthanded werd Burgess met een scherpe pass weggestuurd en met een mooie beweging zette hij Matt Anthony op het verkeerde been.

Eindhoven kwam in de tweede periode knap terug in de wedstrijd. De combinaties begonnen beter te lopen en de ploeg van Leo van den Thillart kwam ook wat scherper uit de kleedkamer. Andrew Schembri zorgde al snel na de herstart voor de 1-2. Het was echter kenmerkend dat Kemphanen er niet in slaagden om een kans te scheppen in twee minuten met twee man meer op het ijs.

Uiteindelijk viel de gelijkmaker in de volgende, gewone, powerplay toch. Rob Dmytruk vuurde een schot af en Bob Teunissen zorgde voor de deflectie. De vreugde aan Eindhovense kant was echter maar van korte duur. Achter elkaar werden Ivy van den Heuvel en Rob Dmytruk naar de strafbank gestuurd en Eaters liet binnen een halve minuut zien hoe je een vijf tegen drie uitspeelt. Ziga Svete werd keurig vrijgespeeld en schoot de puck halfhoog in de hoek binnen.

Na veertig minuten was de stand echter toch weer in evenwicht. Ivy van den Heuvel prikte van dichtbij een rebound binnen na een schot van Schembri. Het leverde Kemphanen uiteindelijk geen punten op. Het tandem Forgie-Burgess sloeg vroeg in de periode voor de derde keer in de wedstrijd toe, waarbij Burgess fraai afrondde in de bovenhoek.

De rest van de periode stond in het teken van de jacht op de gelijkmaker. Kemphanen dacht die ook gescoord te hebben, maar de goal van Bohuslav Subr werd afgekeurd omdat deze met de schaats zou zijn binnengeschopt. Eerder in de wedstrijd had Diederick Hagemeijer ook al een penaltyshot gemist. Het waren zaken die Eindhoven uiteindelijk duur kwamen te staan.

De ploeg uit de Lichtstad staat door de nederlaag nu zes punten achter Geleen en de vierde plaats op de ranglijst die in de kwartfinales van de play-offs recht geeft op thuisvoordeel. Tussen de twee opponenten van vandaga in staat Den Haag nog, dat op vijf punten van Geleen staat, maar twee wedstrijden minder gespeeld heeft dan zowel Eaters als Kemphanen.