Kemphanen hagemeijer close 0910

24 januari 201000:00

Kemphanen wint in Amsterdam

Eindhoven Kemphanen pakte drie punten in de uitwedstrijd tegen Amsterdam door met 2-5 te winnen. De Tsjech Bohuslav Subr scoorde tweemaal tegen zijn oude ploeg. Andrew Schembri kwam tot één goal en drie assists.

Eindhoven blijft door de overwinning enigszins in het spoor van de vijfde plek. Ondanks de driepunter in de hoofdstad lijkt een vijfde plek onhaalbaar. De Eindhovenaren staan acht punten achter Hijs Den Haag met nog maar negen wedstrijden te gaan. Eindhoven zal het seizoen tevens moeten afmaken zonder de Tsjech Robin Kovar, die afgelopen week zijn contract liet ontbinden.

In Amsterdam kreeg Yordan van Hoegee de verrassende start in het doel voor Kemphanen. De voormalige back-up van Amsterdam zag zijn voormalige ploeg in de eerste periode op voorsprong komen. Twee minuten voor de eerste pauze opende Francis Walker de score met zijn achtste doelpunt in dienst van Amsterdam. In totaal staat Walker dit seizoen op vijftien treffers.

In de tweede periode draaide Eindhoven de achterstand om. Al na veertien seconden zorgde Andrew Schembri voor de gelijkmaker. Voor Schembri was het zijn zevende doelpunt in tien wedstrijden. Later in de tweede periode deed Bohuslav Subr zijn oude ploeg de das om. De 29-jarige Tsjech scoorde tweemaal in een tijdsbestek van drie minuten. Bij beide doelpunt gaf Schembri de assist.

Amsterdam kon geen comeback forceren in de slotperiode. Halverwege de derde periode zorgde Diederick Hagemeijer voor de beslissing. De international maakte er tijdens een powerplay 1-4 van. In de slotfase wisten beiden ploegen nog eenmaal te scoren. Kent Merriam en Bob Teunissen zorgden daarmee voor de eindstand: 2-5.

Amsterdam mag woensdag weer aan de bak. Landskampioen Den Haag komt dan op bezoek in de Jaap Edenhal. Ook Eindhoven komt dan in actie. De ploeg van Leo van den Thillart ontvangt provinciegenoot Tilburg Trappers.