NHL DEL keulen logo

29 november 200600:00

Keulen vernedert koploper

Köln beleefde een bijzondere avond in eigen huis tegen koploper Ingolstadt. De ploeg van Doug Mason won maar liefst met 10-0, een zeldzame uitslag in de DEL. Krefeld won thuis eenvoudig met 6-2 van Duisburg en Düsseldorf won met 1-2 van Nürnberg.

De wedstrijd tussen Köln en Ingolstadt verliep nog normaal in het begin. De thuisploeg begon sterk en nam in de eerste periode al een 3-0 voorsprong dankzij twee goals van Sean Tallaire en een goal van Bill Lindsay.

Aan het einde van de eerste periode ontaarde de wedstrijd echter in een massale vechtpartij. Köln-aanvaller Aaron Gavey schaatste voor de neus van goalie Jimmy Waite. Om onduidelijke redenen sloegen de stoppen los bij de Canadese goalie van Ingolstadt. Waite sloeg meerdere malen met zijn stick op het lichaam van Gavey waarna de spelers van beide ploegen met elkaar op de vuist gingen. Moritz Müller (Köln) en Christoph Melischko (Ingolstadt) stalen de show met een spetterende vechtpartij.

Het resultaat van de vechtpartij: vier game misconducts voor Ingolstadt, drie game misconducts voor de thuisploeg en een uitzinnige Kölnarena.

In de tweede periode ging niets meer goed bij de gasten uit Ingolstadt. Köln daarentegen draaide op volle toeren en liep uit naar een 7-0 voorsprong door goals van Julien, Lindsay, McLlwain en Gogulla. Ook in de laatste periode veranderde er weinig in het spelbeeld. De arme goalie van Ingolstadt Sebastian Vogl mocht nog driemaal de puck uit het net halen. Sebastian Furchner scoorde de tiende treffer in de 49e minuut. Daarna concentreerde Köln zich op het verdedigen van de shut out voor Adam Hauser.

Krefeld - Duisburg

Duisburg liet in het Königpalast van Krefeld zien dat het teveel kwaliteit mist om mee te komen op het hoogste niveau in Duitsland. De Hongaarse goalie Levente Szuper voorkwam een monsterzege van Krefeld door een serie fraaie reddingen. Al in de eerste minuten van de wedstrijd liep Krefeld kinderlijk eenvoudig over Duisburg heen. De aanvallers van de thuisploeg mochten zomaar door de verdediging schaatsen maar stuitten telkens op goalie Szuper.

Goalie Levente Szuper voorkwam een grote nederlaag voor zijn ploeg. Foto: Raymond Tellers.

In de zesde minuut moest Szuper met lede ogen toezien hoe Roland Verwey de score opende. Szuper wist twee keer redding te brengen op schoten van Lynn Loyns en Daniel Pietta maar was daarna kansloos op de rebound van Szuper. De verdedigers van Duisburg waren in geen velden of wegen te bekennen.

Krefeld verzuimde daarna om afstand te nemen van Duisburg zodat de bezoekers nog in de wedstrijd bleven. Aan het einde van de eerste periode vielen er zelfs een aantal grote kansen voor Duisburg. Na een halve minuut in de tweede periode kwam Duisburg zowaar op gelijke hoogte door een wonderschone backhander van Matt Dzieduszyck na een knappe backhand pass van Daniel del Monte.

Lang kon Duisburg niet van de gelijkmaker genieten. Een prachtige combinatie tussen Jan Alinc en Herberts Vasiljevs zorgden voor een nieuwe v oorsprong voor de thuisploeg. Laatsgenoemde gaf het laatste tikje langs Levente Szuper. Een aantal minuten later liep Krefeld uit naar een 3-1 voorsprong. Een harde knal van Daniel Kunce vanaf de blauwe lijn vloog over de stick van Szuper in de linkerbovenhoek.

In de derde periode was het verzet van Duisburg compleet gebroken. Krefeld scoorde nog driemaal via een goal van Richard Pavlikovksy en twee goals van de Let Herberts Vasiljevs. Alleen de Russische aanvaller Egor Bashkatov wist iets terug te doen voor Duisburg zodat de eindstand op 6-2 uitkwam.

Overig nieuws

Ook de derde club langs de Rijn wist te winnen. Düsseldorf won met 1-2 in en tegen Nürnberg. De thuisploeg was lang heer en meester in deze wedstrijd en stond ook lange tijd met 1-0 voor. De 36e minuut bleek echter rampzalig te zijn voor Nürnberg. Binnen de minuut scoorde Düsseldorf tweemaal via Vikingstad en Cullen. Deze klap zou Nürnberg niet meer te boven komen.

Hannover speelde niet maar versterkte zich wel. Brad Tapper zal vanaf 7 december bij de ploeg aansluiten. Tapper speelde vorig jaar al in Hannover en groeide daar uit tot de publiekslieveling. In 46 wedstrijden kwam Tapper tot 30 punten.