Nl bruijsten close 0708

5 april 200900:00

Door Joep Meijsen

Kevin Bruijsten naar Nijmegen

Kevin Bruijsten keert terug naar Nijmegen. De aanvaller stapt over vanuit de Duitse regionalliga, waar hij afgelopen seizoen actief was. Bruijsten is de eerste nieuwkomer in de selectie van Frank Gentges.

Dat heeft de Nijmeegse club bekendgemaakt. De in Nijmegen geboren international, zoon van oud-international Jan Bruijsten, debuteerde in het seizoen 2004-05 bij het toenmalige Nijmegen Emperors in de eredivisie. Daarna speelde hij twee seizoenen voor Heerenveen en een jaar in Amsterdam. Met 35 punten in 36 wedstrijden was zijn jaar bij Amstel Tijgers statistisch de succesvolste in de eredivisie.

Afgelopen jaar leek hij er een jaar aan vast te plakken bij Amsterdam, maar besloot uiteindelijk gebruik te maken van een clausule die het voor hem mogelijk maakte over te stappen naar een buitenlandse club. Dat werd Moskitos Essen, dat na een faillissement een doorstart maakte op het vierde niveau in Duitsland. Hier bracht hij in twintig wedstrijden twaalf goals en 20 assists op zijn naam.

Nijmegen Devils is blij met de terugkeer van de aanvaller op het oude nest en rekent erop de komende periode nog meer namen van Nederlandse spelers bekend te kunnen maken die bij Nijmegen aan de slag gaan. Daarbij zouden verschillende uitgewaaide Nijmeegse spelers zitten.